Súlyos atrocitás: öt iráni hangoskodott

Öt iráni állampolgár hangoskodott szombat éjszaka fél 12 körül a békéscsabai őrzött menekültszállás egyik körletében. A rendőrség közleménye szerint ez Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta.

Rendbontás történt a békéscsabai menekültügyi őrzött befogadó központban szombat éjszaka, öt iráni állampolgárt gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A központban jelenleg nyugalom van – mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) sajtóreferense.

Záborszki Helga tájékoztatása szerint jelenleg 145 menedékkérő tartózkodik a békéscsabai állomáson, az éjszakai rendbontásban öten voltak érintettek. Hozzátette: a hivatal nem tervezi a központ őrzésének megerősítését az incidens hatására.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat éjszaka fél 12 körül az egyik körletben néhány iráni állampolgár hangoskodott, a szoba berendezését megrongálta, a helyiség üvegablakát kitörte. A rendbontók az emiatt velük szemben intézkedő biztonsági őrségre támadtak, székeket dobáltak feléjük. Az őrök nem sérültek meg.

A befogadó központban még éjfél előtt helyreállították a rendet. A Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Az őrizetesek az épületből nem jutottak ki, az intézményben nyugalom van – emelte ki a rendőrség, hozzátéve: a rendbontás Békéscsaba közrendjét nem befolyásolta.

A menekültügyi őrzött befogadó központban és Békéscsabán a közrendet fenntartja a rendőrség– olvasható a közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.