Bajnai ünnepi üzenete Skóciába

Magyar skótdudással ünnepeltek a kelta országban élő magyar kolónia tagjai. Az immár hagyományos március 15-i magyar napot ezúttal a skót fővárosban, Edinburgh-ban tartották. Bajnai Gordon miniszterelnök személyes üdvözlőlevelet küldött a megemlékezőknek.

Idén a skót fővárosban, Edinburgh-ban tartották hagyományos március 15-i megemlékezésüket a Skóciában élő magyar kolónia tagjai. A Craighouse kirendeltség Turmeau termében a hétvégén megtartott ünnepséget ezúttal is Ildikó „Indy" Muir szervezte; korábban neki köszönhetően avattak emléktáblát Dunfermline városában a korábban egy alkalommal ott megszálló és beszédet mondó Kossuth Lajosnak. Az edinburghi eseményen részt vett Magyarország első skótdudása, Kéri György is. Utóbbi vitte el és adta át a skóciai magyaroknak Bajnai Gordon miniszterelnök személyes, ezalkalomból írt üdvözlőlevelét is.

„Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra valós emlékezés lehetőség arra, hogy minden magyar megpróbálja megkeresni és megadni saját válaszait identitásának legalapvetőbb kérdéseire, függetlenül attól, hogy Budapesten vagy Edinburgh-ban, vagy a világ más pontján ünnepli a forradalom és szabadságharc jeles napját" - írta többek között üdvözletében Bajnai Gordon kormányfő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.