Babaköszöntő édesség gyilkolt

Már 23 ember halt meg Pakisztánban, miután ettek egy ünnepi alkalomra vásárolt szennyezett élelmiszerből.

Egy, a pakisztáni Pandzsáb tartománybeli Multán melletti kis faluban élő férfi a múlt héten 11 rokonával együtt meghalt, miután ettek egy helyi cukrászdából származó édességből. A férfi a kisfia április 19-ei születését ünnepelte, ezért vásárolt a laddoos nevű, gömb alakú ünnepi süteményből.

A mérgezésnek eddig összesen 77 áldozata van, öt ember állapota rendkívül súlyos.

A rendőrség már letartóztatta a cukrászda két tulajdonosát és egyik alkalmazottjukat, a hatóságok pedig vizsgálják a fertőzés forrását. A rendőrség az üzletben talált egy tasaknyi növényvédő szert, mely egy közeli, felújítás alatt álló boltból származik. A szert árusító üzlet tulajdonosa kérte meg a cukrászdát, hogy ott tárolhasson ezt-azt, amíg végeznek a tatarozással. Bár a laboratóriumi vizsgálatokkal még nem végeztek, feltételezhetően ez a szer került rá a népszerű finomságra.

Ifran Faiz rendőrségi szóvivő a BBC-nek elmondta, hogy az újdonsült apa 4,5 kg laddoost vásárolt az ünnepségre, ahol öt ember azonnal meghalt mérgezésben. A hétvégére a halálos áldozatok száma elérte a 23 főt, köztük van az ünneplő apa, az egyik nővére, mind a hét bátyja, illetve egy unokahúga és unokaöccse is. Öt ember súlyos állapotban fekszik a multáni kórházban, a többiek már hazamehettek.

Bár Pakisztánban az élelmiszer-biztonsági előírások lazák, legtöbbször csupán a romlott étel miatti rosszullétek fordulnak elő. Az elmúlt években szennyezett köhögés elleni szerek és alkoholos italok okoztak a mostanihoz hasonló halálos tragédiákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.