Azt hiszi, tudja, merre császkál a macskája esténként?

Vajon mit csinál Cirmi, miután estére kiteszik a házból? Az ajtó előtt alszik? Átrándul a szomszédba? A tetőgerincen ülve bámulja a holdvilágot? Francokat!

Egy átlagos házimacska, aki az éjszakát szabad ég alatt tölti, több mint három kilométerre is elmegy az otthonától. Ez derül ki azokból a GPS nyomkövetőkkel végzett vizsgálatokból, melyeket a walesi Lithgow-ban székelő The Central Tablelands LLS végzett el, mely egy mezőgazdasági termelési tanácsadással, a biológiai és természeti erőforrások és katasztrófák kezelésével foglalkozó szervezet.

Kiderült, hogy míg az állattartók az gondolták, hogy kedvencük egész éjjel az ágy végében vagy a küszöb előtt alszik, és maximum a szomszédok kertjeit látogatja meg, a macskák igencsak nagy területet járnak be.

Egyes állatok csak a háztömböt látogatják végig élelem után kutatva (a gazdi meg nem értette, miért kövér a cirmos), de olyanok is akadnak bőven, akik a vadon szavát meghallva bevetik magukat az erdőbe, bozótosba, sőt, a lakóhelyük fölé magasodó dombot is megmásszák – írja a Boredpanda.

via GIPHY

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.