Az Ophélie-ről készült utolsó videókról keresik az ismeretlen férfiakat

Újabb két térfigyelő kamera által készített felvételt tett közzé a rendőrség a honlapján, és ezek alapján keresnek szemtanúkat, akik láthatták a december 4-én éjjel a fővárosban eltűnt francia diáklányt.

A Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló Ophélie Bretnacher-ről a térfigyelő kamarák által rögzített utolsó felvételek a Roosevelt térnél készültek, diáklány táskáját két olasz egyetemista találta meg a Lánchídon hajnali fél négy körül. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután két térfigyelő kamera által készített felvételt tett közzé a  honlapján.

Ophélie apja emberrablás miatt tett feljelentést
Ophélie apja emberrablás miatt tett feljelentést

A rendőrség által közölt felvételen, amely a Madách téri képeket rögzíti, feltűnik az eltűnt diáklány, és a kamera által készített felvétel szerint éjjel 2 óra 49 perc volt. Amikor a diáklány áthaladt a téren az árkádok alatt, a taxiállomás mellett, egy piros kabátos férfi állt az oszlopoknál, és az elhaladó lányt egy, az úton, gépkocsija mellett álló taxisofőr is láthatta. A pásztázó képet rögzítő kamera azt is mutatja, hogy a piros kabátos férfi mellett a lány továbbhaladt a járdán, majd a férfi átsiet a zebrán a villamos végállomás irányába. A forgó kamera rögzíti azt a taxit is, amelynek sofőrje korábban az úton állt, és elindul egy másik, éppen akkor odaérkező autóval együtt a Deák Ferenc tér irányába.

A másik felvételen, a diáklány eltűnésének időpontja körüli időben, a Roosevelt téren lévő kamera egy sötét kabátos férfit rögzített, aki a Lánchíd déli oldalán Buda felé haladt. Néhány perccel később egy sötét színű taxit rögzítettek, amely megállt egy rövid időre az úton, majd felhajtott a Lánchídra. Ezt követően egy fekete ruhás, világos sapkát viselő férfi tűnik fel a felvételen, aki a híd lábánál, az alsó rakpartról a Lánchídra vezető lépcsőkön ment fel, majd áthaladt az úttesten a BKV buszmegálló irányába. Ugyanebben az időben egy hátizsákos, fekete kabátos és piros-fehér kapucnit viselő férfi érkezett az úttestre.

A rendőrség várja a felvételen szereplő személyek jelentkezését a 346-1800/42-115 városi számon, vagy a 02rk@budapest.police.hu e-mail címen, továbbá kéri, hogy aki az eltűnéssel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eltűnés körülményeit, ugyanis bűncselekményre utaló adatot egyelőre nem találtak. Az üggyel kapcsolatban Ophélie apja és meghatalmazott védőjük büntetőfeljelentést tett a főügyészségen, ám ezt a vádhatóság elutasította, mivel "a rendelkezésre álló adatok és a feltárt tények alapján jelenleg semmiféle bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg".

Franciaországban a család feljelentése alapján emberrablás gyanújával előzetes bűnügyi eljárás kezdődött. A diáklány keresésében december 18-a óta francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak, és - szintén december 18-án - Budapestre érkezett egy francia ügyész is. A Fővárosi Főügyészség a francia diáklány eltűnésekor a térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket átadta a francia belügyi attasénak.

A rendőrség által korábban közölt felvétel két térfigyelő kamerából:

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.