„Új Germán Medicina” miatt halhatott meg egy 4 éves cukorbeteg

Nem kapott inzulint egy négyéves, cukorbeteg kislány Németországban, mivel szülei alternatív gyógymóddal akarták kezelni. A kislány 2009-ben meghalt, a szülők a mai napig állítják: ők mindent jól csináltak.

Halálhoz vezető testi sértés miatt kellett a bíróság elé állnia kedden Hannoverben egy apának és egy anyának, akik a gyanú szerint, bár tudtak lányuk cukorbetegségéről, megtagadták tőle az inzulint, és nyerskoszt-diétával akarták kikúrálni - írja a Bild.

Antje Renate B. és Baldur B. azonban tagadják, hogy tisztában lettek volna azzal, mennyire súlyos a 4 éves Sieghild betegsége. Az anya a bíróságon azzal védekezett, hogy azt hitte, a kislánynak csak gyomorfertőzése van. Az apa állítása szerint nem is kaptak felvilágosítást arról, hogy gyermekük cukorbeteg, mivel rossz orvosi diagnózist kaptak: – Azt hittük, mindent jól csinálunk – mondta a 32 éves férfi.

Az ügyészség szerint viszont a pár tisztában volt a helyzet súlyosságával, és tudatosan vonták meg a négyéves gyerektől az inzulint. A diabéteszre alternatív kezelést egy korábbi orvos, Ryke Geerd Hamer úgynevezett „Új Germán Medicinájából” merítettek. Az antiszemita nézeteket valló Hamertől 1986-ban vették el az orvosi engedélyét, több országban is üldözik áltudományos módszereinek terjesztése és rákos betegek engedély nélküli kezelése miatt. Nevéhez több haláleset is fűződik, többek közt saját nejét is kezelte, aki végül belehalt a mellrákba.

Sieghild 2009 decemberében halt meg, szülei ellen akkor megszüntették az eljárást. Az ügyet azért kezdték most újratárgyalni, mert újabb tanú jelentkezett az ügyészségen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.