Az ilyen pillanatokért is lehet szeretni az olimpiát

Nem csak érem terem Rióban, vannak egyéb arany pillanatok is. Most például két tornászlány szelfijén olvadozik a világsajtó.

Hong Un-jong (b) és Lee Eun-ju (j)
Hong Un-jong (b) és Lee Eun-ju (j)
Dylan Martinez / Reuters

Az észak-koreai Hong Un-jong és a dél-koreai Lee Eun-ju megmutatták, milyen is az olimpia szellemisége, amikor összeálltak egy szelfi erejéig.

Észak- és Dél-Korea gyakorlatilag háborúban áll egy egymással, s bár 1953-óta tűzszünet van, Kim Dzsungun „rakétakísérleteinek" hála a testvérállamok viszonya sokat romlott a közelmúltban. A két fiatal tornász röpke mosolygós pillanata nem véletlenül hatott meg oly sokakat, s ahogy arra a BBC és sok Twitter felhasználó is rámutatott: ez éles ellentétben áll azoknak a libanoni sportolóknak a hozzáállásával, akik egy buszon sem voltak hajlandóak utazni az izraeliekkel.

Izrael és Libanon között nincs diplomáciai kapcsolat, a két ország gyakorlatilag háborúban áll egymással. Állítólag a szervezőknek kellett közbeavatkoznia és külön buszokat biztosítania a csapatoknak, hogy megakadályozzák a nemzetközi konfliktus tettlegességig fajulását - írja a Thelegraph.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.