Az egész országot figyelmeztetik: viharos szél jön

A várható viharos szél miatt az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztetés Vas, Zala, Somogy és Baranya  megyék kivételével az egész országban másodfokú (narancsszínű). A várható legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométert is meghaladhatják. A felsorolt négy megyében első fokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: kora délutánig inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy 60-65 kilométer/óra körüli széllökés délnyugati irányból. Majd kora délután észak felől egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Mint kifejtették: az északi határ mentén délután 1 óra körül hirtelen megerősödhet a szél, az északi megyékben és a fővárosban nem sokkal ezt követően lehet viharos széllökésekre számítani. Délután 4 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél. Az utóbbi térségben a legerősebb széllökések akár az óránkénti 100 kilométeres erősséget is elérhetik.

Este 7 óra körül a szél mindenütt mérséklődik. Ekkor már inkább csak az ország déli harmadán lehetnek 70 kilométer/órát elérő lökések.

Az előrejelzés szerint szombaton a hőmérséklet maximuma még eléri a 16-21 Celsius-fokot, majd délután rohamosan csökken, késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé lehetnek viharos széllökések. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.