Autószerelő műhelyében termesztett marihuánát egy érdi férfi

A férfit 2013 nyarán két balatonalmádi ismerőse bízta meg, hogy termessze, szüretelje le, porciózza kis zacskókba és árulja a marihuánát.

Kábítószer-kereskedelem és lopás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki érdi autószerelő műhelyét marihuána termesztésére használta – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Gyugyi Csilla elmondta: a vádlottat 2013 nyarán két balatonalmádi ismerőse azzal bízta meg, hogy termessze, szüretelje le, porciózza kis zacskókba és árulja a marihuánát.

A férfi - megbízóival és egy magyarul jól beszélő vietnami emberrel - érdi műhelyét az ültetvény működtetéséhez szükséges lámpákkal, fényszórókkal, ventillátorokkal szerelte fel, és a falba szellőzőrendszert épített. A cserepekbe ültetett ötven-nyolcvan tő növényt öntözési terv és internetről beszerzett tanácsok szerint locsolta, gondozta. Eközben az ehhez szükséges áramot és gázt szabálytalanul vételezte.

Az ültetvény 2013 decemberére több mint kilencszáz tősre szaporodott. A vádlott a leszüretelt, megszárított drogot átadta megbízóinak, és mindezért cserébe havonta 250–300 ezer forintot kapott.

Mint kiderült, az ültetvényen lefoglalt növények kiváló minőségű, szelektált magvú alapanyagból származtak.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte a férfire, aki előzetes letartóztatásban várja a per megkezdését – mondta a szóvivő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.