Andrea állítja, kiverték belőle a magzatát

Nyilvánosság elé lépett a válogatott szörnyűségekkel vádolt, hatgyerekes szigetszentmiklósi szülőpáros, akiket három gyermekük súlyos elhanyagolása miatt ítéltek el tavaly februárban. Az ügyet a Fővárosi Ítélőtábla újraindította.

A sajtó által „horror-szülőknek" nevezett Andrea és Rudolf a Borsnak adott interjújukban vallanak arról, mit gondolnak az ellenük felhozott vádakról, és hogy mi történt velük, amíg előzetes letartóztatásban voltak.

A gyerekek súlyos elhanyagolását – éhezés, tetvesség és koszosság – az asszony magára vállalta: „erről én tehetek, lusta voltam, elismerem." Azt viszont, hogy verték a gyerekeket és előttük, illetve velük közösültek volna, a pár tagadja.

„Az nem igaz, hogy többször bántalmaztuk őket. Ezt a testnevelés- vagy az úszásórán azonnal észrevették volna a tanárok. Az egyik fiamat lepofoztam, ez igaz. Kést fogott rám, akkor kapta a pofont" – mondta el a lapnak Rudolf, aki állítja, őt úgy megverték a zárkában, hogy majdnem belehalt.

Andreát, akit állítása szerint egy 16 személyes zárkába helyezték el, szintén bántalmazták. Az asszony állítja, hogy 11 hetes magzatát kiverték belőle a rabtársai.

A gyerekek szexuális bántalmazását a tagadáson kívül az orvosszakértői véleménnyel, a patkányokkal etetés vádját pedig azzal cáfolják, hogy „itt nincsenek patkányok".

Ahogy arról szerdán a Népszabadság is beszámolt, a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében. Az indoklás szerint az elsőfokú bíróság eljárási szabályokat sértett a szexuá­lis erőszak vizsgálata során.

A tavaly februárban született verdikt országos felháborodást váltott ki, mivel a válogatott szörnyűségekkel vádolt férfit és nőt bizonyítékok hiányában a szemérem elleni erőszak és az erőszakos közösülés bűntette alól felmentették, és csak kiskorú veszélyeztetése – a gyerekek elhanyagolása, verése – miatt ítélték el őket, két-két év börtönbüntetést osztva ki rájuk. Mivel azonban épp ennyi időt töltöttek őrizetben és előzetes letartóztatásban, a tárgyalás után szabadon távozhattak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.