Anális masszázzsal gyógyította az orvos a fejfájást, de mindenhonnan kirúgták

Svédországban visszavonták egy anális masszázzsal gyógyító orvos engedélyét. Azt állítja, gyakorlatilag bármit gyógyít a módszerrel, csak nem értik meg őt.

Az ellentmondásos módszerrel nevet szerző férfi húsz éve működik Svédországban, Norvégiában ás Dániában - írja Local

Először 2003-ban figyelmeztették a módszere miatt, amikor egy fej- és hátfájással érkező idős nőt kezelt úgy, hogy az ánuszát masszírozta. A svéd orvosok etikai tanácsa (Sweden's Medical Board of Responsibility - HSAN) számos okból megkérdőjelezhetőnek nevezte az eljárást, többek közt azért, mert a fej- és hátfáájásban érintett izmok egyike sem érhető el ezzel a módszerrel.

A doktor maga ugyanakkor azt állítja, hogy már 600-1000 alkalommal alkalmazta sikerrel a gyógymódot, amit orvosi szaklapok is alátámasztanak. A sorozatos figyelmeztetések ellenére is folytathatta a praxisát, miután 2008-ban fellebbezett a stockholmi megyei bíróághoz. A norvég és dán hatóságok is többször figyelmeztették.

A svéd újságok címlapjára azzal került fel csütörtökön, hogy a HSAN ismét megindította az eljárást az engedélye visszavonására. Ennek előzménye az volt, hogy Dániában – ahol csak Doktor Análnak emlegették - már elvesztette az engedélyét. Júliusban ugyanis átszúrta egy betege tüdejét, amikor a mellkasa közelében akart neki beadni egy érzéstelenítő injekciót. A doktor ügyvédje, Björn Gärde, egy svéd csatornának nyilatkozva elmondta, hogy fellebbeznek a döntés ellen. 

A férfi utoljára Kelet-Svédországban praktizált tavaly nyáron, míg fel nem ismerték és el nem bocsátották. Ez egyébként az évek során többször előfordult már vele.

Az orvos úgy véli, boszorkányüldözés folyik ellene. Meg nem értett embernek tartja magát. „Személyiségzavarom van, vagy inkább tünetem, az Asperger-szindróma egy formája. Pont mint Bill Gatesnek vagy Albert Einsteinnek. Ellehetetlenítettem magam az egészségügyben, mert néha gyerekesen viselkedem. Más vagyok, de okosabb” – magyarázta egy svéd bulvárlapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.