galéria megtekintése

Rajzfilmlegendák, ha találkoznak

0 komment

Puskás Anikó

A 13. évadát taposó Family Guy alkotói előszeretettel „hívnak" vendégszereplőket, ezúttal viszont nem egy rövidke felbukkanásról lesz szó: Griffinék és a Simpson család izgalmas találkozója ugyanis egy teljes epizódon keresztül fog tartani.

Sok rajongónak szerzett örömet az amerikai Fox csatorna bejelentése, miszerint két nagy sikerű rajzfilmsorozatuk - a Family Guy és A Simpson család - szereplőinek egy teljes órás crossover, vagyis közös epizódot szánnak. 

A részt majd csak ősszel, szeptember 28-án mutatják be az USA-ban, de egy néhány perces videót már most közzétettek - írja a Mashable. Eszerint a Griffin család Springfieldbe látogat, ahol összebarátkoznak Simpsonékkal: a világ leigázását és saját anyja megölését tervezgető Stewie és a minden lében kanál Bart hamar egymásra talál, Lisa a pártfogásába veszi Meget, Lois és Marge jó barátnők lesznek, akárcsak Peter és Homer, bár előtte azért nem hazudtolják meg magukat és összeverekednek.

 

Nem ez az első eset, hogy Simpsonék felbukkannak a Family Guyban, vagy fordítva, bár azok a találkozások nem voltak éppen mindig békések. Stewie a biciklijével kis híján elgázolta Homert (4/14-es rész), a nőcsábász Glenn Quagmire intim kapcsolatba került Marge-dzsal, majd nem sokkal később lelőtte a rájuk nyitó Homert és a többi családtagot (6/2-es rész) és Homer a Szörp lecsúszott című epizódban (7/9-es) is felbukkant O.J. Simpson "Üdvözlünk Quahog-ban" partiján.

A kultikus sárga család idén már 25. születésnapját ünnepli
A kultikus sárga család idén immár a 25. születésnapját ünnepli

A Family Guyban amúgy rendre megfordulnak más sorozatok szereplői, akárcsak hús-vér színészek animált másai is. James Woods például rendszeres vendég, a Quahog-i gimnázium egyenesen róla van elnevezve, de felbukkant már Jennifer Garner, a család nagyobbik fia, Chris szeretett volna vele közelebbi kapcsolatba kerülni, Jennifer Love Hewitt-tal pedig a családfő Peter randizott, amikor rövid ideig külön éltek Lois-szal. Kisebb-nagyobb - többnyire a gyakran kárhoztatott cutaway, vagyis történethez nem kapcsolódó vicces bejátszásos - jelenetek erejéig láthattuk Jennifer Grey-t, Ben Stillert, Leonardo DiCapriót, Kate Winsletet, Tom Cruise-t, Pamela Andersont is.

Jó pár színész híres sorozat- vagy filmbeli szerepében tűnik fel, mint például Matthew Fox Dr. Jack Shephardként (Lost) vagy Michael J. Fox és Christopher Lloyd a Vissza a jövőbe trilógia legendás párosaként.

A Family Guy nem nélkülözi az olcsó humort sem
A Family Guy nem nélkülözi az olcsó humort sem

Olyan is előfordul, hogy a Family Guy szereplői vendégeskednek más sorozatokban. A South Park gárdája Rajzfilmek háborúja címmel készített egy kétrészes epizódot (10. évad 3. és 4. része), ami elsősorban a cenzúra és a szólásszabadság témakörét feszegeti. Számos utalás történik a Family Guyra - South Park lakosai terroristák bosszújától tartanak, mert a Family Guyban felbukkan Mohamed próféta -, és a South Park készítői bizony nem rejtik véka alá, hogy ki nem állhatják a sorozatot. 

Történelmi pillanatnak leszünk szemtanúi

A Simpson család és a Family Guy egyaránt a Fox televízió nagy sikerű rajzfilmsorozata, külön-külön is világszerte több millió embert szegeznek a képernyő elé.

Simpsonék először 1989. december 17-én mutatkoztak be a közönségnek, az elmúlt 25 évben 552 epizód készült el. A cseppet sem hagyományos család ötlete Matt Groening rajzfilmkészítő fejéből pattant ki, aki kereken tíz Emmy-díjat nyert munkájáért. A sorozat eddig összesen 28 Emmy-t, 30 Annie-díjat és egy Peabody-díjat kapott.

Homer Simpson a springfieldi atomerőműben dolgozik, neje, Marge otthon vagy a három gyerekkel, a legidősebb Barttal, Lisával és a kicsi Maggie-vel. 

Készül a Simpson család...
Készül A Simpson család (balra Mike Bridge szerkesztő, jobbra pedig Matt Selman executive producer és Brian Kelley co-executive producer) – Kevork Djansezian / Reuters

A Family Guy Seth MacFarlane nevéhez fűződik, aki rajzfilmkészítő, zeneszerző, író, producer, színész, énekes és szinkronszínész egyben. A Family Guynak nemcsak ötletgazdája és zeneszerzője, de több szereplőnek is ő kölcsönzi a hangját - köztük Peter Griffinnek, Stewie-nak, Briannek, Glenn Quagmire-nek, Tom Tuckernek és Carter Pewterschmidtnek is. A Griffin család elsőként 1999. január 31-én került a képernyőre, és azóta 212 epizódot értek meg.

Seth MacFarlane
Seth MacFarlene – Fred Prouser / Reuters

A történet a kitalált Rhode Island-i kisvárosban, Quahog-ban játszódik, a címszereplő család feje Peter, a kissé ügyefogyott, ám jó szándékú munkásember, felesége, Loius Pewterschmidt gazdag család sarja, háztartásbeli és zongoraleckéket ad. Legnagyobb gyerekük a Peterre hasonlító túlsúlyos és butácska Chris, a középső Meg, aki előnytelen külseje miatt az iskolában és otthon is gúny tárgya, a legkisebb, a még csecsemő Stewie viszont éles eszű és körmönfont. A család teljes értékű tagja még Brian, a beszélő kutya is, akit sokan MacFarlane „alteregójának " tartanak, erről amúgy ő maga is beszélt több interjúban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.