Állatkertbe kerülnek az emberevő medve bocsai

Az Ohio állambeli Toledo állatkert fogadja be azt a két bocsot, akiknek anyját azután lőttek ki, hogy a grizzly megölt és felfalt egy túrázót a Yellowstone Nemzeti Parkban.

Amy Bartlett, a nemzeti park szóvivője közölte, hogy az állatot Montanában lőtték ki, miután végzett a 63 éves Lance Crosbyval. Mint mondta, ez önmagában nem meglepő, az anyamedvék gyakran támadnak emberre bocsaikat védve, ez a grizzlymedve azonban nem csak megölte, de fel is falta a túrázót, ami a szakember szerint merőben szokatlan.

"Túl kicsik még ahhoz, hogy túléljenek a vadonban,ha magukra hagynánk őket szenvednének és végül elpusztulnának" - mondta Bartlett a két nőstény medvebocsról, akiket végül egy ohiói állatkert fogad be.

Noha a két bocs is ehetett a túrázó testéből, a park szakemberei szerint nem jelentenek veszélyt az állatkert látogatóira, akiknek még néhány hónapot várniuk kell, hogy megcsodálhassák a mackókat. A bocsok valószínűleg csak ősszel érkeznek a kifutójukba, addig egy rehabilitációs központban gondoskodnak róluk.

Az állatkertben 30 éve nincs barna medve, így nagy örömmel fogadják be a két kis árvát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.