Alacsonyabb szinten tetőzhet a Duna a Tolna megyei szakaszon

A vasárnap előre jelzettnél öt-tíz centiméterrel alacsonyabb szinten tetőzhet a Duna a Tolna megyei szakaszon - közölte a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDVI) hétfőn a honlapján.

Dunaföldvárnál, ahol hétfő reggel érte el a vízszint az eddigi legnagyobb, 703 centiméteres vízállást, a mostani előrejelzés szerint hétfő este nem 720, hanem 710 centiméterrel tetőzik az árhullám.

Paksnál kedd hajnalban 890 helyett 885 centiméteren várható a tetőzés, ez 13 centiméterrel haladja meg az eddig mért legmagasabb szintet.

Bátánál szerdán-csütörtökön a korábban számított 786 centiméter helyett 775 centiméterrel tetőzhet a folyó, a vízszint így is több mint 30 centiméterrel haladja meg a 2002-es árvíz idején mért eddigi legmagasabb, 741 centiméteres vízállást.

Tóth Sándor, a KDVI igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: kisebb szivárgások észlelhetők a Dunaföldvár és Paks közötti árvízvédelmi töltéseken. Ezek - az árvíz esetén rendszerint előforduló - jelenségek leterheléssel, homokzsákos biztosítással kezelhetők - tette hozzá.

Az árvízvédelmi szakaszon a töltés magassága egy-másfél méterrel haladja meg a víz szintjét - mondta a szakember.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.