Akváriumból lopott halat, hogy győzzön a horgászversenyen

Akváriumból lopott hallal próbált győzni egy brit férfi egy tengeri horgászversenyen, ám a jószágot felismerte egy versenytársa.

A csaló, Matthew Clark 6 kilós tengeri süllőt lopott el a St. Peter Port Aquariumból, amihez be kellett törnie a kiállításra. Az éji akció sikerült, Clark kipecázta az akváriumból a süllőt, melynek eltűnését nem vette észre az akvárium személyzete.

Clarknak a horgászversenyen is szerencséje volt: nem észlelte senki, hogy hozott hallal diadalmaskodott. A 6 kilós példány elég volt a győzelemhez, a második helyezett süllője még 5 kilót sem nyomott. Az első díj 800 font volt, amelyet Clark boldogan bezsebelt és adóssága törlesztésére fordított, ezért csinálta az egész csalafintaságot.

Nem számolt azonban egy versenytársával, Shane Bentleyvel, akinek azonnal gyanús lett a hal, mert nagyon ismerősnek tűnt a süllő fizimiskája. A férfi családjával nem sokkal korábban járt az akváriumban és felfigyelt a halra, mert nagyon sajátos jegyek voltak annak fején. Bentley azonnal elmondta gyanúját a horgászklub több tagjának, de ők csak kiröhögték. Másnap azután elment az akváriumba, ahol nem találta a halat. Ekkor tűnt fel a személyzetnek is, hogy eltűnt a süllő.

Bentley értesítette a verseny szervezőit, azok a rendőröket, akik letartóztatták Clarkot betöréses lopásért. Mint kiderült, Clark eredeti terve az volt, hogy csak kikölcsönzi a halat, ám visszalopni már nem merte, inkább eladta egy halaskofának.

A bíróság csütörtökön hozott ítéletet: Clarkot 100 óra közmunkára kötelezte - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.