Afgán fiú mentette meg egy férfi életét Budapesten

Baleset történt egy rászorulóknak tartott civil adománygyűjtő helyen, egy férfi kis híján elvérzett. A 16 éves Aziz a nadrágszíja segítségével szorítókötést alkalmazott, így megmentette az életét.

„Egy ember a lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget a bejárati ajtón, ami éppen az ütőerét vágta el. Afgán önkéntesünk, Aziz volt a leggyorsabb. Saját nadrágszíját levéve szorító kötéssel megakadályozta az elvérzést. Később kiderült, hogy ott, ahonnan jött, ezt a gyakorlatban sokszor kellett alkalmaznia. Nem csinált ebből ügyet, egyszerűen tette, amit adott helyzetben tennie kellett” – írta Facebook-oldalán Kalmár Szilárd, a II. János Pál pápa téri menekülteket és szegényeket segítő csapat vezetője.

Aziz megmentette a férfi életét, a mentő ugyanis 1 óra 10 perc alatt ért a helyszínre. Az afgán fiú mellett számos önkéntes vett részt a mentésben, köztük orvosok is.

A Budapest Seen nevű, menekültek fotózásával foglalkozó oldal szerint a 16 éves afgán fiú édesapja meghalt, édesanyja és húga pedig útközben elkeveredett mellőle. Egyedül van Magyarországon, éjszakánként a parkban alszik.

 A sérültet, aki ittas állapotban támadt rá az önkéntesekre, életveszélyes állapotban szállították kórházba, információink szerint az intenzív osztályon ápolják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.