Adele minden idők leggazdagabb brit énekesnője

Még így is csak a 30. helyet sikerült megszereznie az angol és ír szupergazdag zenészek ötvenes listáján.

A Sunday Times vasárnap hozza nyilvánosságra a hagyományos éves listáját az ország leggazdagabbjairól. Csütörtökön ebből publikált a BBC egy szakmaspecifikus előzetest: elárulták, a zeneiparban kik a legtehetősebbek.

Nagy-Britannia és Írország viszonylatában 85 millió fontos vagyona mindössze a harmincadik helyet hozta meg az énekesnőnek. Nem panaszkodhat azonban, tavaly ugyanis még csak 35 millió fontja volt.

A 27 éves énekesnő 2001-ben került fel első alkalommal a leggazdagabb harminc alattiak listájára. Akkor a kilencedik helyet szerezte meg, 2012-re azonban az élre tört, és ezt a pozíciót azóta is tartja. Vagyonát tavaly novemberben kiadott albuma dobta meg jelentősen, amely négy év után az első volt.

Az összesített zenészlistán Adele javított a tavalyi negyvenharmadik helyén, és maga mögé utasította többek közt Sir Cliff Richardot, Gary Barlowt és az ausztrál, de hosszú idő óta Nagy-Britanniában élő Kylie Minogue-ot is. 

Az egyetlen nő, aki megelőzi őt a listán, az az ír Enya a maga 91 millió fontjával. Rajtuk kívül mindössze egy nő került be önállóan az összeállításba.

A Sunday Times Rich Listjét húsz éve szerkesztő Ian Coxon arra számít, hogy a következő években Adele vagyona tovább nő majd.

„Adele még csak 27, így szerintem néhány éven belül bekerül a főlista 1000 leggazdagabbja közé. Már csak 15 vagy 20 millió font választja el ettől.”

Sir Paul McCartney az amerikai Doverben megrendezett Firefly Zenei Fesztiválon lépett fel 2015. júniusában
Sir Paul McCartney az amerikai Doverben megrendezett Firefly Zenei Fesztiválon lépett fel 2015 júniusában
Mark Makela / Reuters

 

A zenei lista leggazdagabbja az egykori Beatle, Sir Paul McCartney, akinek 760 millió fontja van. Ez 30 millióval több, mint tavaly, ami részben az amerikai örökösnő feleségének köszönhető, akinek családi teherszállítási biznisze 150 millió fontot hozott a pár konyhájára. 

Ezzel jócskán maga mögé utasította a legközelebbi riválisát, a 715 millió fontos vagyonnal rendelkező Andrew Lloyd Webbert.

A Rolling Stones lett Nagy-Britannia és Írország leggazdagabb együttese. Összesített vagyonuk 630 millió font, amivel nem veheti fel a versenyt a U2 egyesített vagyona. Ez 500 millió fontra rúg. 

Top 10 leggazdagabb angol és ír zenész

1. Sir Paul McCartney és Nancy Shevell 760 millió font

2. Lord Andrew Lloyd-Webber 715 millió font

3. U2 500 millió font

4. Sir Elton John 280 millió font

5. Sir Mick Jagger 235 millió font

=6. Olivia és Dhani Harrison 220 millió font

=6. Keith Richards 220 millió font

8. Ringo Starr 200 millió font

9. Michael Flatley 198 millió font

10. Sting 185 millió font

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.