A Twilight szerelmespárja keres a legjobban

Az Alkonyat-sorozat szerelmes fiataljai végeztek a legjobban kereső filmes párok világranglistáján: az elmúlt három évben 1,17 milliárd dollárt kerestek.

Kristen Stewartot és Robert Pattinsont imádják a rajongók. Az Alkonyat-filmek sztárjai valahogy megragadják az embereket, ennek az lehet az oka, hogy a való életben is egy párt alkotnak - véli Dorothy Pomerantz, a Forbes amerikai üzleti magazin egyik munkatársa.

Kristen Stewart és Robert Pattinson. TWILIGHT
Kristen Stewart és Robert Pattinson. TWILIGHT

A színészek, akik Isabella Swant és Edward Cullent alakítják a franchiseban, a Forbes magazin legújabb listáján, a legjobban kereső filmes szerelmesekén végeztek az élen. Az Alkonyat-filmek sztárjainak gázsiját csak növelte Stewart Rupert Sanders-szel való kapcsolata. Az afférnak köszönhetően már a Hajnalhasadás 2. részének bemutatója előtt rájuk szegeződött a rajongók és a média figyelme, mind a két színésznek jól jött a premier előtti hírverés.

Pattison egyébként Reese Witherspoon oldalán is feltűnik a listán, a Vizet az elefántnak című film 59 millió dollárt hozott a konyhára az Egyesült Államokban, majd további 58 milliót világszerte - és bár ezek a számok meg sem közelítik az Alkonyat-filmek által hozott bevételt, a film mindössze 38 millió dollárból készült, így a bevétel azért annyira nem is rossz.

Második helyen Channing Tatum, és Rachel McAdams állnak, akik a Fogadom című filmmel az amerikai piacon 125 millió dollárt kerestek, a tengerentúlon pedig 71 millió dollárt kaszáltak. Tatum a Kedves John! című filmnek köszönhetően szintén kétszer szerepel a listán, Amanda Seyfrieddel közös filmje 80 millió dollárt kaszált az Egyesült Államokban, és további 35 milliót a tengerentúlon.

Jennifer Aniston és Adam Sandler a harmadik legjobban kereső filmes szerelmespár, hála a Kellékfeleség című filmnek. Összesen 206 millió dollárt kaszált a vígjáték világszerte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.