A mobilja mentette meg a sivatagban eltévedt román turistát

Hat napig tekergett az ausztrál sivatagban egy eltévedt román turista, aki végül mobiljának köszönhette megmenekülését. A történet csütörtökön járta be az ausztrál sajtót.

A férfi a híres Uluru szikla (Ayers Rock) mellől indult el a múlt héten egy 45 kilométeres túrára az Amadeus-tóhoz. Csupán négy liter vizet vitt magával, ám az már az első három napon elfogyott, ugyanis útközben alaposan eltévedt.

Az volt a szerencséje, hogy nem esett pánikba. Maradék erejét felhasználva addig vonszolta magát a sivatagban, míg nem talált egy olyan pontot, ahol térerő is volt. Innen hívta fel Romániában a rokonait, hogy tőlük kérjen telefonos segítséget.

A magával vitt GPS-ről bediktálta tartózkodási helyének koordinátáit, s az így riasztott ausztrál rendőrség szerdán rátalált az elveszett emberre.

Helikopterrel keresték, és 22 kilométerre találták meg az őslakosok által szentként tisztelt óriássziklától.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy az utolsó három napban nem ivott és nem evett semmit. Egyenesen a helyi kórházba szállították.

A nyugati-területi rendőrség illetékese arra figyelmeztetett az eset kapcsán, hogy a román turistának hihetetlen szerencséje volt. Mint megtudta, a tapasztalt túrázó megjárta már Dél-Amerikát és Ázsiát is, mégis csaknem elpusztult a közép-ausztráliai sivatagban a rendkívül szélsőséges időjárási körülmények miatt.

Az elmúlt években hárman tűntek el a sivatagban. Őket minden erőfeszítés ellenére nem sikerült megtalálni - írta egy ausztrál hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.