A késnyomokat nem vette észre az orvos, a gyilkosokat a rendőrök megtalálták

Pécsett letartóztattak két férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy januárban megöltek egy idős asszonyt a város meszesi lakótelepén. Az ügynek az adott országos visszhangot, hogy a halott nőt megvizsgáló háziorvos nem vette észre az asszony testét borító a gyilkos késszúrásokat, s emiatt a rendőrség csak késve foghatott a bűncselekmény nyomozásába.

A pécsi rendőrök gyilkossággal gyanúsítják a 40 éves F. Pétert, a 27 éves B. Pétert, valamint a 29 esztendős K. Tímeát. A bűnjelek és tanúvallomások alapján gyanítható, hogy a három gyanúsított január 14-én Pécs meszesi lakótelepén megölt egy 67 éves egyedül élő nőt.

A halott asszonyra a szomszédok törték rá az ajtót, majd hívták a háziorvost. A 2001. óta praktizáló orvos nem vette észre, hogy az idős nőt összeszurkálták, s úgy vélte, hogy volt betege halálát agyvérzés okozhatta. A háziorvos utasítására azonban a Baranya Megyei Kórház patológusai két nappal később megvizsgálták a halott asszony testét, s ők megállapították, hogy a nő halálát késszúrások okozták. A patológusok 15 szúrt sebet találtak az áldozaton. A bűncselekményről értesítették a rendőrséget, ám addigra az asszony gyermekei kitakarították anyjuk lakását, s ezzel akaratlanul eltüntették a gyilkosság beszédes nyomait.

A rendőrség így komoly hátrányból indult, ám mostanra - úgy tűnik - sikerült ledolgozniuk, s megtalálták a gyilkosság gyanúsítottjait. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a három büntetett előéletű gyanúsított ismerte áldozatát. Az eddigi adatok alapján egyértelműen haszonszerzés reményében törtek rá az idős asszonyra. A gyanúsítottak tagadják a bűncselekményt, a pécsi bíróság ennek ellenére az eléje tárt bizonyítékok alapján hétfőn úgy döntött, hogy mindhármójukat letartóztatja.

Az áldozat végzetes sebei felett elsikló háziorvost az ÁNTSZ még februárban figyelmeztetésben részesítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.