A híres zenész megkapja a francia Becsületrend tiszti fokozatát

A Becsületrend tiszti fokozatával tünteti ki Paul McCartney zenészt a francia elnök - jelentette be hétfőn Francois Hollande hivatala.

Paul McCartneyt szeptember 8-án, szombaton tüntetik ki a legmagasabb rangú francia állami elismeréssel, melyet korábban olyan hírességek érdemeltek ki, mint Clint Eastwood vagy Lisa Minnelli - adta hírül a Reuters hírügynökség.

A Becsületrendet még Bonaparte Napoleon alapította 1802-ben. A kitüntetésnek három fokozata van: a lovagi, a tiszti és a parancsnoki.

Az elismeréssel nem jár pénzjutalom, az elismerésben részesülteknek maguknak kell megvenniük a medált - a fokozattól függően 169-700 eurós áron - egy arra felhatalmazott ékszerésztől.

Sir Paul McCartney újabb kitüntetésben részesül
Singer Paul McCartney greets after his arrival at the Silvio Pettirossi International Airport in Luque April 16, 2012. McCartney will perform at the Defensores del Chaco stadium in Asuncion on April 17. REUTERS/Jorge Adorno

A 70 éves McCartney nem először részesül kitüntetésben munkásságáért, 1997-ben II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte, ettől fogva a hivatalos megszólítása Sir Paul McCartney. Sokan őt tartják a popzene történetének legnagyobb hatású dalszerzőjének, annak idején nevét a világ a Yesterday című számnak köszönhetően ismerte meg, azóta pedig karrierje töretlenül ível felfelé. Legutóbb  II. Erzsébet uralkodásának gyémántjubileumán, valamint a londoni olimpia megnyitóján láthatta őt a közönség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.