A híres rapper felháborodott a Negro cukorkán

Rasszistának kiáltották ki a magyarokat 50 Cent rajongói, miután a rapper egy csomag Negro cukorka képét osztotta meg az interneten. Pedig a torok kéményseprőjének abszolút semmi köze a feketékhez.

Ide süssetek, mire bukkantam Európában! – posztolta az egyik közösségi portálon a híres fekete rapper, 50 Cent, és mellé egy magyar benzinkúton készül fotót mellékelt, melyen néhány zacskó Negro cukorka látható – adta hírül a Blikk.

50 Cent, alias Curtis James Jackson
Rapper Curtis "50 Cent" Jackson arrives at the premiere of "Real Steel" in Los Angeles October 2, 2011. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

A kommentelők zöme egyből rasszistának kiáltott ki minket, csupán néhány európai vette védelmébe a magyarokat. Mivel nem ismerik a cukorkát, a tengerentúli kommentelők nincsenek tisztába vele, hogy a csomagoláson egy kéményseprő, és nem egy fekete férfi látható hurokkal a nyakában, a cukorkát pedig feltalálójáról, Pietro Negro-ról nevezték el - bár a hír szárnyra kapása óta erről néhány magyar már tájékoztatta a felháborodottakat.

Ám nem csak hazánk fiai csaptak a homlokukra ekkora blődséget látva. Az egyik védelmünkre kelő kommentelő azzal érvelt, hogy a negro szó spanyolul egyszerűen feketét jelent, a termék pedig fekete, egy másik hozzászóló pedig közölte: ez is csak olyan, mint az ő fekete babjuk és medvecukruk, felháborodásra tehát semmi ok.

Kevesen tudják egyébként, hogy a majd 100 éves, ánizsízesítésű édesség receptje máig titkos, akárcsak a Coca-Coláé, számos híresség ezzel ápolta a torkát fellépés előtt és után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.