galéria megtekintése

A világ legtutibb randihelyei

0 komment

NOL
NOL

Elegáns étterem, buja park, csodálatos tengerpart – mind-mind tökéletes hely egy első és egy sokadik randevúra is. A BBC összeszedte azt az öt várost, amelyben mindez megvan, és így eszményi helyszín egy kis  romantikára.

A BBC a The Travel Channel, a Travel and Leisure, és a Conde Nast Traveler nyomán összeállított egy kicsi, de meglepő listát a világ öt legjobb randivárosáról, ahol nem csak romantikus környezet, de trendi bárok, szép parkok és barátságos helybéli szinglik is várják az ismerkedni vágyókat.

Buenos Aires

Buenos Aires
Buenos Aires
Enrique Marcarian / Reuters

 

A BBC szerint pároknak és egyedülállóknak is érdemes felkeresniük szerint Argentína fővárosát, a tangó szülőhelyét. A vérpezsdítő ritmusok, a tüzes mozdulatsorok mindenkit magukkal ragadnak. „Mindenki izzad, táncol és igazán boldog" – mondja egy amerikai, aki öt éve él a nyüzsgő nagyvárosban. Ide nem pihenni jönnek az emberek, hanem szórakozni: a bulik olykor reggel 8-ig, vagy akár délelőtt 10-ig tartanak, de az élet is később indul be, mint például az európai nagyvárosokban. Buenos Aires persze nem csak a tánc szerelmeseinek kedvez, a gyönyörű parkok, a botanikus kertek és állatkert mind  tökéletes helyszíne lehet egy romantikus találkához. A város tele van jobbnál jobb éttermekkel, ha a hölgyek örömöt szeretnének okozni párjuknak, mindenképp vigyék el őt steakezni. Buenos Airesben a szinglik is megtalálják számításukat, a helyiekkel könnyű szóba elegyedni, a férfiak (kortól függetlenül) szeretnek udvarolni és a nőket (szintén kortól függetlenül) megtáncoltatni.

Austin

Austin
Austin
Julia Robinson / Reuters

Texas fővárosa elsőre nem tűnik kifejezetten romantikus helynek, de a rengeteg bár és étterem kiváló találkákra ad alkalmat. A legtöbb vendéglátóhelyen nem a hagyományos kettő-négy fős asztallal várják a vendégeket, inkább hosszú, közösségi asztalhoz ültetik a gasztronómia szerelmeseit, ezzel is megkönnyítve az ismerkedés folyamatát. Az idegenek néhány fogás után ismerősökké válnak, ráadásul naponta 110 ember költözik a városba, így a törzsvendégek is időről időre új arcokkal fogyaszthatják el kedvenc ételeiket. Az egyetem és az egyetem környéki klubbok is megkönnyítik az egyedülállók dolgát, ugyanakkor a város Downtown negyedében a Lady Bird Lake párok számára kínál kiváló lehetőségeket. Mi is lehet romantikusabb annál, minthogy csónakázás közben megnézzük a naplementét?

Austinnal kapcsolatban egy dolgot mindenképp érdemes megjegyeznie az ide látogatgatóknak a helyiekkel kapcsolatban. Az udvariasság elvárt és adott, a texasiak ugyanis közvetlenek és barátságosak, de csak azzal, aki nem lépi át a jó modor határait.

Koppenhága

Koppenhága
Koppenhága
Bob Strong / Reuters

Dánia fővárosába látogatva nem szabad kihagyni A kis hableányt, az Andersen meséje ihlette szobrot a kikötőben. A tengerpart gyönyörű, az odavezető hangulatos, macskaköves utcák pedig tele vannak jobbnál-jobb éttermekkel.

A csak a „skandinávok latinjaiként" emlegetett dánok felelnek a pezsgő éjszakai életért. És ők bátran hangot is adnak érzéseiknek,  éjjel-nappal, hangoskodnak, mulatnak, élmény velük iszogatni.

Azoknak, aki a tömeg helyett kettecskén szeretne lenni párjukkal, Vesterbroba, a belvárostól délnyugatra elhelyezkedő városrészbe célszerű elmenniük. Itt található Tivoli, a világ egyik legrégibb vidámparkja, és a Tycho Brahe planetárium.

Montreal

Montreal
Montreal
Shaun Best / Reuters

Első hallásra a kanadai nagyvárost sem sorolnánk a világ legromantikusabb helyei közé, de az utazási portálok által összeállított lista szerint nagyon is érdemes idelátogatniuk azoknak, akik kapcsolatukba szeretnének új színt vinni, és azoknak is, akik ismerkedni vágynak. A helyiek szerint Montrealban a partihangulat és a nyugodt légkör kéz a kézben jár. Ez egy romantikus álom – lelkendezik a BBC-nek Nathan Munn, aki 12 évvel ezelőtt költözött Ottawából Montrealba. Mint mondja, ez a város, a sok különböző stílusú városrészével sok meghitt helyet rejt magában, a romantikus kis sétálóutcákról bájos kis éttermek és mulatók nyílnak. A város azoknak a pároknak jöhet be igazán, akik nyitottak a kulturális sokszínűségre, de ezzel együtt csendesebb, andalgós napokra vágynak.

A párkeresőknek a belváros éjjel-nappal nyüzsgő Crescent és Ste-Catherine utcáiba érdemes ellátogatniuk. A hippik és a művészek a belvárostól északra fekvő Le Plateau Mont-Royal negyedében élnek, amely nevét Mont-Royal hegyről kapta.

A legideálisabb helyszín első randira a helyiek szerint az óvárosban található, olasz konyhát vivő Da Emma étterem, mely egy eredetileg női börtönként működő épületben kapott otthon. A hely nem csak konyhájáról és történeti érdekességéről híres, hanem római születésű tulajdonosáról, Emma Risáról is, akinek mindig van egy-két jó szava a betérő vendégekhez.

Fokváros

Fokváros
Fokváros
Mike Hutchings / Reuters

Fokváros nem csak törvényhozási fővárosa a Dél-afrikai Köztársaságnak, de turisztikai központja is. Nem véletlenül: földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a világ egyik legszebb városának tartják, és a klímája is igen kellemes. Az enyhe, csapadékos mediterrán tél júniustól augusztusig tart, a nappali átlag hőmérséklet 8 és 18 fok között alakul. A decembertől márciusig tartó nyáron az átlagos hőmérsékleti maximum 26 fok körül alakul. A legtöbb turista ilyenkor érkezik a városba.

A város romantikus atmoszférájához lankás szőlőültetvények, homokkő hegységek és mesés tengerpartok járulnak hozzá, de a helyiek is igen szívélyesek az idegenekkel, ami nem is csoda, hisz Fokváros főleg turizmusból él. A helyiek nem tartanak az új emberektől, szívesen vonják be őket a beszélgetésekbe, a város mindennapjaiba.

Az éjszakai élet a tengerparti Camps Bay kerületben a legélénkebb: itt egymást érik a High-end éttermek, az olyan puccos bárok, mint a Café Caprice és a helybéliek által is szívesen látogatott alkalmi szórakozóhelyek, melyekben a szerencsés látogató akár egy DJ- vagy karaoke versenybe is belefuthat. Ilyen hely például a hat estén át nyitva tartó Dizzy's Café, ahol a város legjobb hamburgere és pizzája kapható.

A különlegesebb helyeket keresők a központi fekvésű Cape Quarter nevű városnegyedben találhatják meg számításaikat. Itt a 19. századi épületek között virágzik a kultúra, könnyen össze lehet futni művészekkel és médiaszemélyiségekkel is. Szinte naponta nyílnak itt új éttermek, különböző szubkultúrák és kisebbségek (sok a melegbár) számára vonzó szórakozóhelyek. Aki itt jár, ki ne hagyja a retro Alexander bárt, ahol az asztalokra helyezett régi, forgótárcsás telefonokon lehet leadni a rendelést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.