Van, akinek a hóvihar magángépet hozott

A világsajtó napok óta a Kínában a hóvihar és a holdújév okozta utazási káosszal van tele. A fotók tanúsága szerint utasok tízezrei várakoznak az állomásokon, hogy hazajussanak az ünnepre, míg egy fiatal lány egyedül utazott egy utasszállítón pusztán amiatt, mert tudott várni.

A kínai újévi vakációra hazafelé tartó tömegek a hét elején azért választottak korábbi járatokat, mert a Vuhan tartomány középső részén tomboló hóvihar miatt sok gép késett, így a Kuangcsuoba tartó, CZ2833 számú járat, Csang gépe is - számolt be a BBC.

A vonatra sem lett volna értelme átszállnia, mert a hó okozta hatalmas késések miatt voltak pályaudvarok, ahol 50-100 ezer ember várt a hazajutásra, míg az ország középső és északi részéből induló vonatok közül sokat töröltek is.

Kantonban hétfő éjjel százezer utazó várakozott, kedden pedig még mindig ötvenezren reménykedtek, hogy fel tudnak szállni egy vonatra.
Kantonban hétfő éjjel százezer utazó várakozott, kedden pedig még mindig ötvenezren reménykedtek, hogy fel tudnak szállni egy vonatra. http://nol.hu/galeria/Kaosz_Kinaban_a_ho_es_a_holdujev_miatt
China Daily / Reuters

Csang kitartott az eredeti repülőjárat mellett, és mint kiderült, ezzel egyedül ő volt így. A repülő annak ellenére felszállt, hogy mindössze egyetlen utasa volt.

"Úgy éreztem magam, mint egy rocksztár" - mondta a BBC-nek a fiatal nő, aki az utaskísérőktől és a pilótától is személyre szabott szolgáltatást kapott. 

A netezők közül voltak ugyan, akik a világ legszerencsésebb utasának nevezték Csangot, mások azonban "túlzottan extravagánsnak", óriási pazarlásnak tartották az egyetlen utassal felszálló gépet.  

Csang "aranyjegye" árát nagyjából 1200 jüanra (52 ezer forint) becsüli, azért nem tudja pontosan, mert nem is ő, hanem a munkahelye fizette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.