A rottweiler széttépte a kiskutyát, gazdája meg szinte élvezte

Az egyik népszerű közösségi portálon több mint ezer megosztásnál tart az a történet, amit a haon.hu idéz. Az írás szerzője Ujvárossy Lilla lapnak elmondta: egy 18 éves lánnyal két kutyát sétáltattak a debreceni Nagyerdőben, a gyógyszergyár mögötti részen a közelmúltban. Lillánál egy menhelyről kihozott vizsla volt, míg a lány egy jól nevelt, négykilós kínai meztelen kutyát vezetett.

– A kutyák boldogan szaladgáltak, játszottak, de nagyon figyeltek ránk. Egyszer szemben észrevettünk egy fiatalembert, aki három kutyával érkezett: egy rottweilerrel, egy dobermannal és egy vizslaszerű ebbel – állította Ujvárossy Lilla. Hangsúlyozta, hogy elővigyázatosságból mindkét kutyájukat pórázra fogták. Ő a félős Zalán kutyával bement az erdő sűrűbb részébe. Társa a Luna névre hallgató ebével csak pár lépéssel lépett beljebb az útról.

A két nő arra várt, hogy a férfi irányt váltson, vagy ő is vegye pórázra kutyáit. De a 30 év körüli gazda nem ezt tette, hagyta, hogy a rottweiler rátámadjon Lunára. – A „rotti", mint a plüss játékot, rázni kezdte a nála jóval kisebb és gyengébb kutyát. Közben a gazdája egy helyben állt, és egy szót sem szólt. A lány előbb könyörgött a férfinek, hogy csináljon valamit, majd ütni próbálta a rottweiler fejét.

A férfi erre a lányt prostituáltnak nevezte, majd azt kérdezte: miért jöttél erre sétáltatni? „Ha nem fejezed be a kiabálást, rád uszítom a kutyám!" – ordította a lány felé, mesélte Ujvárossy Lilla. Hozzátette, ő mindent látott és hallott, hiszen az esettől mindössze hat-nyolc méterre tartózkodott a másik kutyával a sűrűben. – Nem mertem közbeavatkozni. Az futott át az agyamon, hogy egy ilyen falkával szemben még egy száz kilós férfi is tehetetlen lenne, és ha odamegyek, talán a másik kutyát is széttépik.

 – A támadást követően a fickó átadta a véres rongycsomóra hasonlító kiskutyát és közölte, „itt a kutyád, vidd orvoshoz", majd továbbindult Pallag irányába – állította Ujvárossy Lilla. Ezután ő azonnal hívta az egyik állatorvosi rendelőt, és a sérült kutyát magához szorítva szaladtak a kocsijukhoz. Az állatorvosnál azonban már nem tudtak rajta segíteni. Az eset után a két nő még véres ruhában visszament a Nagyerdőbe. Abban bíztak, hogy talán még megtalálják a támadó kutya gazdáját, vagy annak autóját, de addigra a férfi az elhagyta a helyszínt. Ezután kihívták a rendőrséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.