A rendőrség még 77 focihuligánt keres

Ismét a lakosság segítségét kéri a rendőrség, hogy azonosítani tudják annak a több száz fős csoportnak a tagjait, akik a múlt pénteki Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés idején garázdálkodtak a fővárosban.
A police.hu-n szerdán közzétett információk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a honlapra feltett képeken látható 77 ismeretlen személy gyanúsítható azzal, hogy a Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzés idején, a főváros IX. kerületében lévő Groupama Aréna környékén az Üllői úton, a Könyves Kálmán körúton és a Népligetnél pirotechnikai eszközöket használva, hangos kiabálások közepette, italos üvegeket dobáltak, közterületi padokat és székeket rongáltak meg.

A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken szereplő személyekkel kapcsolatban információval rendelkezik, vagy őket felismeri hívja a honlapon megadott elérhetőséget.

A gól nélküli döntetlennel végződött pénteki Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy három embert letöltendő, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés előtt, alatt és után rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.