Klik-vizsgálat a pesterzsébeti tanítónő náci viccei miatt

A közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett náci vicceket is posztolt közösségi oldalán az egyik pesterzsébeti általános iskola tanítónője, aki ellen soron kívüli vizsgálatot indított a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
444 bukkant rá arra a tanárnőre, aki két Hitler-kép között diákjai szüleinek is üzent Facebookján. Az általános iskolai tanárnő minden posztja nyilvános volt, így szinte bárki láthatta a a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett náci viccelődéseit.

A portál megkereste az iskola igazgatóját is, aki annyival hárította a problémát, hogy majd szépen megkéri a tanárnőt a Facebook-fala moderálására, aki ezt meg is tette, és törölte a bejegyzéseket. („Hitler odaszól a zsidóknak: – Diszkó lesz a kohóban. – És ki fog játszani? – A 100 fok Celsius!” – hangzik az egyik gyomorforgató poén.)

Az iskola vezetője azt is kikötötte, hogy nem ő a tanárnő munkáltatója, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A köznevelési államtitkárság utasítására a Klik soron kívüli vizsgálatot indított egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjai ügyében.

A köznevelési államtitkárság közleménye szerint, amennyiben a portál által bemutatott megnyilvánulások megfelelnek a valóságnak, a tanár nem maradhat a Klik foglalkoztatottja. A vizsgálat idejére a tanárt a Klik felmenti a munkavégzés alól.

Mint írták, az államtitkárság fontosnak tartja, hogy „a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, amelynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel”.

Az államtitkárság egyúttal leszögezte: elítélnek minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.