A Mancs című film ellen tüntettek Miskolcon

Közel százan vettek részt szombaton délelőtt azon a demonstráción, amelyet a Spider Mentőcsoport szervezett. Szerintük a mozikba kerülő film meghamisítja a mentőkutya és a mentőcsoport történetét.

A Boon hírportál szerint nemcsak Miskolcról, hanem Szolnokról, Egerből, Nyíregyházáról és Budapestről is érkeztek mentőcsoportok, hogy kifejezzék ellenérzésüket a január 29-én bemutatásra kerülő filmmel kapcsolatban.

A világhírű mentőkutya gazdája, Lehóczki László kifogásolja, hogy szakértőként sem vett részt a film elkészítésében, kihagyták a produkcióból. A Spider Mentőcsoport úgy gondolja, hogy mivel azok közül, akik valóban ismerték a kutyát és annak gazdáját, senkit sem kérdeztek meg, ezért a film meghamisítja Mancs történetét.

"A készítők azt mondják, a történet fikció, mégis Mancs nevével és a mi fotóinkkal reklámozták éveken keresztül a készülő filmet" - mondta Lehóczki.

A film készítői szerint azonban Mancs, a mentőkutya csupán ihletője az általuk elmesélt történetnek, amely nem róla szól. Ők ugyanis nem életrajzi filmet akartak csinálni, hanem családi mozit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.