A magyar kutyák beveszik Cannes-t

A hazai mozik június 12-én mutatják be Mundruczó Kornél új filmjét. A Fehér Isten előbb a Cannes-i Filmfesztiválon, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programban mutatkozik be a közönségnek.

A fiatal rendező Fehér Isten című filmjével idén harmadjára kapott meghívást a rangos filmes eseményre: 2008-ban Delta, 2010-ben Szelíd teremtés című munkáját látták vendégül a francia filmfesztiválon.

A filmet az Un Certain Regard válogatásban fogják vetítetni szombat este, maga a fesztiváligazgató, Thierry Fremaux személyesen mutatja majd be a közönségnek,  ráadásul nem mindennapi antré közepette: az alkotók mellett néhány kutyaszereplőis felvonul majd a vörös szőnyegen.

A német-magyar-sév koprodukcióban készült Fehér isten egy kislány, Lili és a kutyája barátságának történetét meséli el egy utópisztikus és ijesztő világ szemüvegén keresztül. Egy új rendelet szerint minden keverék kutya után ebadót kell fizetni, a gazdák, hogy ezt elkerüljék, inkább utcára teszik egykori kedvenceiket. Az otthontalanná vált kutyák százai elözölik Budapest utcáit és fellázadnak az emberek ellen.

A nagyszabású alkotásban a főszereplő Psotta Zsófia mellett olyan nagy nevek is szerepet kaptak mint Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László, valamint 274 kutya is.


A különféle menhelyekről származó ebeket Halász Árpád, a Gödöllői Kutyasport Központ oktatója és csapata választotta, valamint képezte ki. Olyan állatot kerestek, amelyik nagyjából közepes testű, nem fél az emberektől és jutalomfalattal jól motiválható. A trénerek aztán négy hónapon át foglalkoztak a kutyákkal.

A stáb a filmforgatás befejezése után a kutyák örökbefogadásáról is gondoskodott, az ebek nagy része hamar gazdára is talált.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.