A Facebook miatt sorra mondanak fel a katonák

A Brit Királyi Haditengerészet emberhiánnyal küzd, mivel a fiatal tisztek nem hajlandóak a víz alatt, tengeralattjárókon élni, ahol még facebookozni sem lehet.

A technika gyors fejlődésével a fegyveres erőknél is elvárás lett, hogy megfeleljenek a 21. századi trendeknek, és engedélyezzék katonáiknak a net használatát.

A PA Consulting nemrégiben kutatásokat végzett a Brit Királyi Haditengerészet számára, amely munkaerőhiányban szenved. Nick Chaffey, a tanácsadó cég vezetője szerint jelentős akadályt jelent a toborzásban, hogy a fiatalok nem akarnak Twitter és Facebook nélkül létezni, márpedig ha egy tengeralattjárón kell szolgálniuk, biztosan nem tudnának netezni.

A PA Consulting azt állítja, hogy a mai fiatalok már többet várnak a munkaadóiktól, és jóval gyakrabban váltanak munkahelyet, hogy megteremtsék az egyensúlyt a magánélet és a munka között.

A haditengerészetnél az is óriási problémát jelent, hogy az elmúlt egy évben 1740 tengerész lépett ki kötelékükből. Több millió fontot költenek toborzási kampányokra, ám a fiatalok nem tolonganak náluk – írja a Daily Mail, amely szerint ennek egyik oka lehet, hogy néha akár 90 napig is a víz alatt kell szolgálniuk, tengeralattjárókon.

Chaffey is megjegyezte, hogy a fiatalok számára már nem vonzó a tengerész életforma, és az sem, ha drasztikusan meg kell változtatniuk megszokott életvitelüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.