galéria megtekintése

A férfi, aki lefeküdt egy delfinnel

7 komment

K. F.
NOL

„Dolly az elválásunkba pusztult bele. Megszakadt a szíve" – mondja Malcolm Brenner, az a férfi, aki szerelmi viszonyt folytatott egy delfinnel. A róla készült dokumentumfilmet a Slamdance fesztiválon mutatták be januárban.

A történet több mint négy évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. Brenner 1970-ben találkozott a delfinnel. A férfi akkoriban a floridai New College diákja volt és szabadúszó fotósként dolgozott a sarasotai Floridaland víziparkban. Az volt a feladata, hogy fényképeket készítsen a cég által kínált turistalátványosságokról, például a delfinekről. Ahogy dolgozni kezdett, nem telt el sok idő és mellészegődött egy delfin, akivel a férfinak a saját megfogalmazása szerint „gyönyörű, spirituális kapcsolata" alakult ki.

Brenner és Dolly 1971-ben
Brenner és Dolly 1971-ben
Malcolm Brenner / Coffee and Celluloid

Dolly átúszott a medence túloldalára, amikor a számára addig ismeretlen, göndör hajú férfi a csontkeretes szemüvegében először beugrott a vízbe. Aztán győzött a kíváncsisága és így kezdődött a kilenc hónapig tartó románc, amit a fotós végig dokumentált a gépével. Egy alkalommal, amint Dolly hátát vakargatta, az állat megfordult, hogy felfedje a nemi szervét. Aztán udvarlásképp hozzádörzsölte a fogait a fotós karjához. Amikor azonban a férfi nem reagált a delfin közeledésére, az bosszúból majd négy méter mélyre taszította a vízben.

 

„A nőstény delfinek nem tűrnek ellentmondást, már ami a szexualitást illeti"- nyilatkozta Brenner a Vice magazinnak. „Amíg más állatok tartózkodóak vagy legalábbis elfogadóak, ők mindenféle gátlás nélkül fejezik ki magukat" – folytatta a fotós.

Brennernek kisgyermekként át kellett élnie, hogy a saját pszichológusa zaklatta. Nagyjából ekkoriban vitte el az édesapja az „Egy bozontos eb" című Disney-mozira. A film egy elátkozott fiúról szól, aki időről-időre pásztorkutyává változik. Bár még csak ötéves volt, úgy emlékszik, hogy izgalmi állapotba került a film alatt. Ez meghatározó pillanata volt az életének, noha az állatok iránti szexuális vonzalma – zoofiliája -, csak 12 éves kora környékén alakult ki. A család kiskutyájával, egy uszkárral létesített szexuális kapcsolatot, ami után nagyon mocskosnak érezte magát.

Dolly és a pudli. Mindössze ez a két szexuális jellegű kapcsolata volt állatokkal, amiről  miami dokumentumfilmeseknek, Joey Daoudnak és Kareem Tabschnak beszélt a „Delfinszerető" című filmjük forgatásán. Brenner már 2009-ben kiadott egy könyvet a történetéről és Tabschot, aki négy évvel később olvasott róla, nagyon megfogta a történet.

Flipper? Na, azt azért már nem!

A filmesek hamarosan találkoztak is Floridában, és egy négy órás interjút készítettek Brennerrel. A férfi egész életét felölelő beszélgetésből született a 15 perces dokumentumfilm, amelyet januárban vetítettek a Slamdance fesztivál rövidfilmes szekciójában. - Brennernek mindössze egyetlen kikötése volt – mesélte Daoud. Nehogy a Flipper című film betétdalát használjuk zenei aláfestésként.

Brenner egyébként nyíltan és részletesen beszél a filmben a közösülésről Dollyval. Elmondja például, hogy körülbelül harmincpercnyi előkészület után történt meg a behatolás. A kivitelezés nehézkes volt, hiszen a férfi állt, míg a delfin vízszintesen lebegett. Ennek ellenére, gyengéd aktusként írta le a tapasztaltakat a fotográfus. Állítása szerint egyiküknél sem maradt el a beteljesülés.

Az eset után Brenner Washingtonba költözött. Dollyt átszállították egy másik vízi parkba, ahol később öngyilkos lett. A férfi magát vádolja, úgy hiszi azért történt a tragédia, mert elhagyta a szerelmes nőstényt.

A film készítői egyébként nem vizsgálták azt, hogy a delfinek képesek-e beleegyezni a szexbe, átélni az orgazmust vagy annyira bánkódni, hogy emiatt eldobják maguktól az az életüket. Mint ahogy állatjogi aktivisták sem kaptak szerepet. „Úgy akartuk elmesélni a történetet, ahogy az Brenner emlékeiben él, míg a szakértők csak az átlagnéző álláspontját képviselték volna" – mondta Daoud.

Arról, hogy a delfinek képesek szexuális vonzalmat érezni emberek iránt és akár belehalni is sóvárgásba,  egy másik, szívbemarkoló történet szól, nem Brenner ugyanis az egyetlen ember, aki szexuális kapcsolatba lépett egy delfinnel. A 60-as években egy NASA-kísérlet alatt egy kutató, Margaret Lovatt került intim viszonyba a Peter nevű hímmel. Megdöbbentő egybeesés, hogy akkor is a delfin öngyilkossága követte a szakítást. 

Brenner manapság egyedül él Nyugat-Floridában. Korábban kétszer is megnősült, miután gyakorolta, hogyan legyen képes szeretni a nőket. Még egy lánya is született, Dolly óta pedig nem volt szexuális kapcsolata semmilyen állattal. Arra vár, hogy a zoofíliát ugyanúgy elfogadja a társadalom, mint a homoszexualitást. „Ugyanazok az emberek neveznek szörnyetegnek, akik aztán hangosan röhögnek Brianon, a Family Guy kutyafiguráján, aki nőkkel szexszel a rajzfilmben" – tette hozzá szomorúan a férfi, aki egy delfin szeretője volt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.