Meghökkentő magyarázattal álltak elő: ezért kell a vízivást büntetni a debreceni villamosokon

Meglepő indokokkal magyarázta ki magát a Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV), miután szerdán több portál – köztük mi is – beszámolt róla, hogy háromezer forintra büntettek egy újságírót, amiért két korty ásványvizet fogyasztott a debreceni villamoson. A cég szerint akár egy korty víz is tragédiát okozhat.

Cserháti Zoltánt, a Nemzeti Sport Online munkatársát kedden háromezer forintra büntették a debreceni villamoson, amiért két korty ásványvizet ivott. A DKV az esett kapcsán csütörtökön közleményt adott ki, melyben meghökkentő magyarázatot adnak arra, miért nem szabad vizet fogyasztani a tömegközlekedési eszközökön:

"Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet – írják sajtóközleményükben.

Facebook

A vállalatnál emellett azt is kiemelik, hogy az étel és ital szennyeződéseket okozhat, igaz a víz, vagy ásványvíz ez alól kivétel, de a folyadék attól még ugyanolyan balesetveszélyes:

"...hiszen ha a padlóra folyva, akár kis mennyiségben is csúszásveszélyt jelent, valamint egy esetleges hirtelen fékezésnél, vagy manővernél ugyanúgy félrenyelheti az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet" – jegyzik meg.

Az újságíró panaszt tett, melyet a cég ki fog vizsgálni. A társaság emellett meg fogja vizsgálni azt is, milyen módon lehet azt szabályozni, hogy egészségügyi okok esetén a víz fogyasztása engedélyezett legyen. A szigorú szabályozás az önkormányzatnak sem tetszik, legalábbis Barcsa Lajos alpolgármester szerint sincs értelme a tiltásnak.

– Kezdeményezni fogjuk, hogy az alkoholos italok kivételével lehessen folyadékot fogyasztani a tömegközlekedési eszközökön – jelentette ki a csütörtöki közgyűlésen a haon.hu tudósítása szerint.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.