A Compact Disco négyszázmilliót követel Schobert Norbitól

Több zenei kiadó is százmilliókat követel Schobert Norbiéktól, akik elmulasztották a jogdíjak megfizetését a fitnesz-DVD-n felhasznált zeneszámok után.

A fitneszguru cége ellen elsőként a Compact Disco zenekar kiadója, a CLS indított pert, miután Norbiék több millióval rövidítették meg őket a Fly or Dive című dal jogosulatlan felhasználásával – írja a Blikk. A NAV két és fél éve több mint tízezer DVD-t foglalt le a Schobert Norbert érdekeltségébe tartozó cégnél. Azóta is folyik a nyomozás – mondta a Compact Disco kiadójának ügyvédje, Bérczes László, aki hozzátette, ők elégelték meg először a nyomozás lassúságát.

A CLS kiadó körülbelül 400 millió forintot követel a meg nem fizetett szerzői díjakért. A cég jogi képviselője, Bérczes László azt mondta követelésükkel kapcsolatban a bulvárlapnak, hogy Schoberték nem kötöttek a dalokra felhasználási szerződést, és nem is fizettek értük, holott hallhatóak a DVD-ken. Egy sláger reklámcélú felhasználása 100 és 500 ezer forint között van, ha összeadjuk, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj.

Bérczes szerint ha Schoberték saját DVD-ik kiadása után a kötelező összeget utólag be is fizették az Artisjusnak, az nem azt jelenti, hogy a kiadványaikon hallható nótákra nem kellett volna felhasználási szerződést kötniük, megfizetve a jogdíjakat. A Compact Disco kiadója Norbiék egykori cégét mint a DVD forgalmazóját, a fitneszgurut és feleségét, Rékát mint a filmek előállítóját pereli.

Schoberték ügyvédje, Horváth György szerint nagy számokat hangoztat a felperes: „A per tárgya olyan kis összeg, ami után csupán 36 ezer forint bírósági illetéket fizetett be.”

A bíróság arra utasította a CLS kiadót, hogy bizonyítsa: miben és miért felelős magánemberként a Schobert házaspár. A dal csupán 50 másodpercig hallható a háromórás anyagon.

A fitneszguru a per kapcsán azt mondta a bulvárlapnak, hogy bármi lesz az ítélet, ő elfogadja. Megjegyezte viszont, hogy több pert is megnyert már, így most is bízik a pozitív ítéletben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.