A börtönben halt meg a fiúegyüttesek hírhedt alapítója

Meghalt a börtönben Lou Pearlman, az a sztárproducer, aki a kilencvenes évek két legsikeresebb fiúbandája, a Backstreet Boys és az 'N Sync születésénél bábáskodott. Az augusztus 19-én, 62 évesen elhunyt Pearlman éppen a 25 éves börtönbüntetését töltötte sikkasztás miatt.

Lou Pearlman (k) az orlandói Club Paris megnyitóünnepségén még 2004-ben Fred Khalilian (b) üzletemberrel és a névadó húgával, Nicky Hilton (j) örökösnővel vágta át a szalagot
Reuters/Jason Arnold

A Big Poppa néven is ismert zenegururól 2006-ban derült ki, hogy két évtized alatt egy piramisjáték révén mintegy 300 millió dollárt sikkasztott el kisbefektetőktől és bankoktól. Pearlman a hatóságok elől Indonéziába menekült, de a következő évben letartóztatták és 2008-ban, miután elismerte a csalásokat, 25 éves börtönbüntetésre ítélte az orlandói bíróság.

Az ítélethirdetéskor Pearlman megbánást tanúsított és elnézést kért a károsultakról, akik között voltak rokonai és barátai is, illetve rengeteg a 70-es és 80-as években nyugdíjba vonult idős ember, valamit 10 bank.

Pearlman 1993-ban Floridában alapította meg az öt korábban ismeretlen énekesből, Nick Carterből, AJ McLeanből, Howie D-ből, Kevin Richardsonból és Brian Littrellből álló fiúegyüttesét, a Backstreet Boyst. A banda 130 millió eladott lemezzel mindenidők legkelendőbb fiúbandája lett.

Ezt a sikert aztán 1995-ben megismételte az 'N Sync összeverbuválásával. A szintén öttagú fiúbandában kezdte a pályát Justin Timberlake is, az egyetlen, aki az együttese felbomlása után is az élvonalban maradt karriert futott be és mind a mai napig meghatározó figurája a könnyűzenei életnek.

Pearlman halálhírére a közösségi médiában több egykori felfedezettje is úgy reagált, hogy az egykori guru talán nem érdemelte ki a világ legjobb üzletembere címet, de jó menedzser volt, és mint ember, hiányozni fog nekik – írja a The Guardian.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.