A Bahamákról küldözget képeslapokat a szökésben lévő gyilkos

A 60 éves francia férfit hat éve ítélte el a spanyol bíróság, ám ő megszökött a húszéves börtönbüntetés elől, és azóta is bujkál. Az őt elítélő bíró igencsak meglepődött, amikor megkapta a gyilkos első képeslapját a Karib-térségből.

A francia Walter Jerome CR-t 2006-ban ítélték húsz év letöltendő börtönbüntetésre, miután bebizonyosodott bűnössége egy holland férfi meggyilkolásában. A 60 éves francia férfi egy tartozás miatt ölte meg Johannes Everardus Engelt, az ugyanis nem egyezett bele, hogy CR az adósságát készpénz helyett építőanyaggal törlessze.

Annak ellenére, hogy a férfi beismerte, hogy egy hangtompítós fegyverrel lelőtte az áldozatot, a legfelsőbb bíróság mégsem látta bizonyítottnak az előre megfontolt szándékot, így ideiglenesen szabadlábra helyezték. CR-nek sem kellett több, azonnal megszökött. Nemzetközi elfogatóparancs ide vagy oda, immár hat éve bujkál, méghozzá nem is akármilyen helyeken - írja a spanyol The Local.

A szökevény ugyanis nem húzta meg magát csendben, hanem arcátlan módon kedélyes hangvételű képeslapokat kezdett küldözgetni az őt elítélő bírónak; a Margarita-szigetről és a Guadeloupe-szigetről is bejelentkezett már.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.