A selejt bosszúja

Lopással gyanúsítják Cserdi község polgármesterét. A faluvezető ártatlannak vallja magát, és azt mondja: utasításra cselekedett.

Bogdán László, a 350 lelkes Cserdi polgármestere társadalmi állásban tölti be tisztségét, a baranyai falu első embere ugyanis – június elejéig – a mobiltelefonokat gyártó Elcoteq Kft. pécsi üzemében dolgozott, termelési vezetőként. Az Elcoteq a hónap elején elküldte Bogdánt. Az elbocsátás oka az volt, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság több tízmillió forintnyi kárt okozó lopással gyanúsította meg a termelési vezetőt. A főkapitányság és az Elcoteq egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyről.

Bogdán László viszont válaszolt tudósítónk kérdéseire. A polgármester elmondta, hogy húsz éve dolgozik azon a gyártelepen, ami jelenleg az Elcoteq, korábban pedig a Nokia tulajdona volt. Bogdánt termelési vezetőként alkalmazták. Munkája során kapcsolatban volt egy másik elektronikai cég menedzserével, a pécsi V. Róberttel, akinek megrendeléseit napi rendszerességgel teljesítenie kellett.

A menedzser az elmúlt három hónapban többször is arra adott utasítást, hogy Bogdán állítson neki össze egy szállítmányt kiselejtezett telefon akkumulátorokból, illetve hibás telefon elő- és hátlapokból. Bogdán ezt teljesítette, s V. Róbert az alkatrészeket elfuvarozta. Utóbb ezen szállítmányok miatt indult nyomozás, állítja Bogdán László. Az elbocsátott termelési vezető úgy véli, nem követett el lopást, hisz utasításra cselekedett, s cége biztonsági szolgálata kontrollálta és kiengedte a V. Róbert által megrendelt árukat.

Ennek ellentmond az, hogy a rendőrség csak Bogdánt és V. Róbertet gyanúsítja. V. Róbert nem nyilatkozott lapunknak. Az ügy érdekessége, hogy a rendőrség az Elcoteqtől elvitt selejtes alkatrészek egy részét a cserdi önkormányzat egyik épületében találta meg. A polgármester elmondta, hogy V. Róbert 2009. januárja óta bérelte a falu száz négyzetméteres raktárát, s ezért banki átutalással tavaly 500, idén 300 ezer forintot fizetett a községnek. Arra a kérdésre, hogy a hibás alkatrészek kiadásához joga volt-e Bogdán Lászlónak, az érintett nem tudott válaszolni. Bogdán ugyanakkor elismerte, hogy cége a selejtet 5-8 hónap elteltével – mint veszélyes hulladékot – megsemmisítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.