9 éves a PASO

Vérpezsdítő zene, fantasztikus hangulat, rengeteg vidám ember. Aki volt már valaha PASO-koncerten, tudja, milyen is ez. Aki nem, annak itt a lehetőség: a banda március 3-án, az Akváriumban ünnepli 9. születésnapját.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra varázsa az élő energiában, a koncertekben rejlik. Persze otthon sem rossz elővenni, és egy fáradt nap után elmerülni a vidám skában, de mégis, egy koncert azért egész más. Ugra-bugra, színtiszta zene, őrület és lendület a színpadon. Még az is táncra perdül, aki egyébként nem szokott. Ez a zene mindenkit lázba hoz, immár 9 éve.

PASO

A PASO 2003 óta az egyik legnépszerűbb hazai zenekarrá vált. Sikerük töretlen, ennek pedig az lehet az oka, hogy 9 év ide vagy oda, még mindig teljes erőbedobással, szívből zenélnek.

– Eleinte az volt a célunk, hogy megismertessük a hazai közönséggel a jamaikai típusú SKA zenét. Ez a várakozásokon felül sikerült, ma már a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a ska egy jamaikai eredetű tánczene, és tudja hova kapcsolni, hogyha meghallja a stílus nevét. és most már velünk azonosítják a műfajt itthon – mondja KRSA, a zenekar frontembere. – Szerettük volna feltenni Magyarországot a ska zenei térképére, ezért kezdettől fogva külföldi zenekarokat hívtunk, valamint mi is sokat játszottunk külföldön.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét, külföldön a skazene magyar nagyköveteként ismerik őket, ez pedig nem meglepő, hiszen már első nagylemezüket is a legnevesebb amerikai skakiadó, a Megalith Records jelentette meg. – Fellépett itthon az egyik legismertebb amerikai skazenekar, a Toasters, a gitárosuk kiadót is vezet. Hallottak bennünket játszani, és óriási lehetőséget kaptunk, kiadták az első lemezünket, és azóta is minden nagylemezünk megjelenik náluk.

És ha már nagylemez, tavasszal egy dupla lemezzel jönnek: a tavaly novemberben megjelent ep-n lévő PASO-számokkal együtt tizenkét-tizennégy dal lesz az új korongon, a másik pedig a Roots Rockers lemeze lesz, nyolc-kilenc hosszabb dallal. Utóbbi a Pannonia Allstars Ska Orchestra egyik side projectje, 2005 májusában indult útjára. A Roots Rockers egy elsősorban reggae-re és dubra épülő zenei formáció. Kicsit pszichedelikusabb az egész, a jellegzetes PASO-s hangzás persze itt is megvan, azonban mégis, valahogy lassabb, mélázósabb zenét játszanak a fiúk.

A 9. születésnapjukat pedig március 3-án ünneplik egy nagyszabású koncerttel az Erzsébet téri Akvárium Klubban (ex-Gödör Klub). – Kiadós műsorral készülünk, előveszünk néhány régi dalt, adunk egy kis ízelítőt az új nagylemez számaiból, és születésnap lévén, természetesen eljátsszuk a kihagyhatatlan slágereket is. Lesznek vendégeink: Londonból érkezik az angol reggae-énekes Planetman, ott lesz az Irie Maffia és a Barabás Lőrinc Eklectric soraiból is ismert grenadai Mc Kemon, valamint a Budapest Riddim Band kíséretében énekel Mammazita is. Előbbi két vendégünk a PASO-műsorban is feltűnik majd, illetve önálló show-t is ad, szintén a Bp Riddim kíséretében. A koncertek előtt, között és után a PASO Soundsystem és egy osztrák vendég, Dj Reggae Pressure játssza majd a jobbnál jobb ska- és reggae-bakeliteket, egészen hajnalig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.