1080 méteres magasságban repedt meg az üveghíd a turisták alatt

Pánik tört ki a turisták között, amikor a Kínában található üveg függőhíd egy része megrepedt. A szakemberek szerint a látogatók nem voltak veszélyben, de a látványosság azóta zárva tart.

Lee Dong Hai épp a kilátásban gyönyörködött a Henan tartománybeli Yuntai hegységben, amikor egy csattanást hallott – írja a Telegraph.

"Remegett a lábam. Lenéztem és láttam, hogy megrepedt az üvegpadló" – számolt be Hai a Weibo nevű közösségi oldalon. "Sokan sikoltozni kezdtek. Elkiáltottam magam, hogy 'Megrepedt! Tényleg megrepedt!' és meglöktem az előttem állókat, hogy együtt fussunk le a hídról."

A jégvirágszerű törést az okozta, hogy az egyik látogató ráejtett egy rozsdamentes acél bögrét az üvegre. A híd padlóját alkotó háromrétegnyi üvegből mindössze a legfelső sérült meg, így a hídon tartózkodók nem voltak veszélyben – nyilatkozta a Yuntai hegység turisztikai központjának szóvivője a People's Daily Online-nak.

Az U alakú szikla körül futó híd 68 méter hosszan kanyarog és nyújt különleges kilátást a környező hegyekre és az alatta elterülő 1080 méteres mélységre. Az építményt alkotó üvegpanelek mindegyike 24 milliméter vastag és huszonötször erősebb, mint a normál üveg. Négyzetméterenként 800 kilogrammnyi súlyt bírnak el, így elvileg az sem árthatna nekik, ha egy turista ugrál rajtuk. A különleges gyalogutat alig pár hete, szeptember 20-án adták át.

A turisztikai hivatalt valószínűleg különösen érzékenyen érinti a kényszerű szünet. Kínában épp egész héten át tartó nemzeti ünnep van, amit milliók használnak ki, hogy kiránduljanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.