74 éves szívbeteg horgász mentette ki társát a jéghideg Sióból

Hetvennégy éves és szívproblémákkal többször is műtötték azt a siófoki férfit, aki kimentette horgásztársát a 4 fokos, 2-3 méter mély Sió vizéből - számol be az esetről a Sonline.hu.

"A szokásos helyemen pecáztam a Sió-parton, most, hogy engedik a Balatont, jó a fogás. Egy kiliti horgász jött arra pecabottal a hátán, vödörrel a kezében és hogy kikerüljön bennünket, felment a rézsűre. A partoldalon azonban megcsúszott és beleesett a Sió vizébe. Elkezdett kiabálni, hogy nem tud úszni. Nagy a víz, folyik a Sió, mégse sokat gondolkodtam, levetettem a kabátom és már ugrottam is" - emlékszik vissza a történtekre Péterffy Jenő.

"Nagyon nehéz volt fönntartani és úszni is, láttam, hogy egyetlen menekvésünk van: ha el tudom húzni a duzzasztó kerítéséig. Ha elérjük, megmenekülünk, ha nem, mindkettőnket elsodor a víz – gondoltam. A kerítésnél egy horgásztársam segített megtartani Karcsi barátomat (előtte talán egyszer ha láttam, azóta barátok lettünk, egyszerre ünnepeljük a „második születésnapunkat"), közben már szóltak a mentőknek és a rendőröknek, aztán nagy nehezen partra húztak bennünket."

A sonline.hu beszámolója szerint az idős életmentő a kórházban infúziót kapott, korábbi szívműtétjére való tekintettel is megfigyelték egy darabig.

"A családom megtiltotta azt is, hogy a Sió közelébe menjek, de muszáj volt újra lemennem oda, ahol ez történt" – árulja el Péterffy Jenő, aki több mint tíz évvel idősebb kimentett horgásztársánál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.