73 éves bácsit vert össze egy rendőr

Egy 73 éves férfi június 6-án szóváltásba keveredett az egyik szomszéddal. A vita hevében többször a férfi felé lendítette mankóját, majd a helyszínen megjelent egy szabadnapos rendőr, aki a földre teperte és jól megverte az öreget.

A 73 éves, csípőprotézises férfi a ház előtt szóváltásba keveredett a környékbeli gyerekekkel. Az előző nap ültetett virágokat féltette. A gyerekek a férfi vallomása szerint szemtelenek voltak, ez pedig felbőszítette őt, aki aztán szóváltásba keveredett az egyikük apjával.

A vita hevében többször is meglóbálta a mankóját, s noha ő azt állította, nem ütötte meg a szomszédot, az apa azt vallotta, a mankó vége eltalálta az egyik ujját, ami miatt 8 napon belül gyógyuló horzsolásos hámsérülést szenvedett. Közben a helyszínre ért egy szabadnapos rendőr, aki közbeavatkozott.

A 73 éves bácsi, aki aznap már fogyasztott alkoholt, nem hitte el, hogy az odasiető férfi valóban rendőr, bár később elismerte,  hogy az illető valóban felmutatott egy pillanatra egy pénztárcaszerű tárgyat, ám abból nem látta egyértelműen, hogy rendőrigazolvány. Az idős férfi a rendőr felé is hadonászott mankójával és a nála lévő gázspray-t is elővette.

A rendőr erre leteperte, és agyba-főbe verte. A történtekről egy nő fényképeket is készített telefonja segítségével. Ezen jól látszik, hogy a bácsi a földön fekszik, a rendőr pedig kezével ütő mozdulatot tesz felé, miközben a hivatalos iratokban sehol nem szerepel, hogy az idős ember bántalmazás áldozata lett volna, azok csak a rendőr és az apuka 8 napon belül gyógyuló sérüléséről szólnak - írja az Atv.hu.

A nő az Atv-nek elmondta, hogy a rendőr barátnője is megjelent a helyszínen és kikapta a kezéből a telefonját, több fotót ki is törölt. A bírósági határozat szerint – melyet a 73 éves férfi tagadott – a földön fekvő ember kicsavart kézzel ütő mozdulatokat tett, illetve a rendőr felé harapott.

A férfi felesége, aki szemtanúja volt a történteknek, ezt határozottan cáfolja, vallomása pedig egybecseng egy másik szemtanúéval. Állításuk szerint az idős férfi ekkor már csak védeni próbálta magát, miközben folyamatosan azt kiabálta, hogy vessenek véget a bántalmazásnak.

Az öregembert végül mentő szállította kórházba, a zárójelentésben megállapították a koponya, a mellkas, a könyök és az alkar zúzódását, valamint azt is, hogy testi erővel elkövetett testi sértés történt. A jelentésben diagnózisként szerepelnek az alkohol által okozott „enyhe és kp súlyos mérgezés”, illetve „alkohol okozta egyéb mentális és viselkedészavarok” mondatok is.

A férfit nyomkövetővel a lábán engedték ki a kórházból, és eljárás indult ellene felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, mely 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő.

A férfi az eset után magába zuhant, családjával már csak ritkán kommunikált. Folyamatosan az ügy kapcsán keletkezett iratokat tanulmányozta és jegyzetelte az elírásokat, tévedéseket, mint például, hogy a rendőrségi előállításról szóló határozatban Eger helyett egy másik település szerepelt.

Az idős férfi június 25-én önkezével vetett véget életének. Búcsúlevelet nem hagyott. Felesége egy az ügyészségnek címzett levelet talált csak, amelyben férje leírta, miért döntött az öngyilkosság mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.