galéria megtekintése

Divatlapok nyújtanak szabásmintát a plasztikai sebészeknek

0 komment

V.D.
NOL

Pénzt, energiát, időt nem kímélve, borzasztó fájdalmakat átélve vállalják a plasztikai műtétet sokan, csak azért, hogy úgy nézhessenek ki, mint at általuk bálványozott sztárok. Volt, aki Ryan Goslingra akart hasonlítani, más Justin Bieber arcát szerette volna viszontlátni saját tükrében.

A 24 éves Claire Leesonnak barátai említették meg néhány évvel ezelőtt, hogy vonásai nagyon hasonlítanak Kim Kardashian megjelenéséhez, úgyhogy elkezdte nézni az örmény származású amerikai televíziós személyiség valóságshow-ját. "Olyan gyönyörű volt, én is így szerettem volna kinézni" - idézi a fiatal lányt a Huffington Post.

Kim Kardashian tagadja, hogy a botoxon kívül más plasztikai sebészeti beavatkozáson esett volna át
Kim Kardashian tagadja, hogy a botoxon kívül más plasztikai sebészeti beavatkozáson esett volna át
Paul Hackett / Reuters

Eldöntötte tehát, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy valóra váltsa álmát. Noha Leeson dolgozik, nem keresett annyit, hogy az átalakítást finanszírozni tudja. Ennek ellenére belevágott.

"Kifehéríttettem a fogaimat és meg szerettem volna nagyobbítattni a melleimet ... megmutattam az orvosomnak Kim Kardashian képét, és mondtam, hogy úgy szeretnék kinézni, mint ő. (...) Szilikonos alsóneműt hordok, de a fenekemet is szeretném megműttetni a jövőben, mert különben soha sem lesz olyan nagy és kerek mint Kimé" - mondta a lány.

 

A műtéttől erősebbek lesznek

"Tudatosan vagy sem, az emberek azt gondolják, hogy ha úgy néznek ki, mint egy híresség, akkor olyan hatalmuk is lesz, mint a sztároknak: erejük lesz arra, hogy elbűvöljék az embereket, hogy szívtiprók legyenek, hogy a lányok és a fiúk elájuljanak tőlük" - nyilatkozta Dr. Carole Lieberman pszichiáter a Yahoo News-nak.

Ezzel egyetért Dr. Joseph Cilona manhattani pszichológus is, aki úgy véli, hogy azokat az embereket, akik efféle beavatkozásokat szeretnének, mélyen, legbelül kétely gyötri. "Alacsony az önbizalmuk és az önbecsülésük, és ez hatással van az emberi kapcsolataikra, a munkahelyi teljesítményükre és a családi életükre is" - mondta a szakember.

Arcműtét egy magyar plasztikai sebészeten
Szabó Bernadett / Reuters

Ennek igazságát Claire Leeson is elismerte. Mint mondja, tinédzserkorában gyakran csúfolták és bántották, állandóan önbizalomhiánytól szenvedett, nem szerette magát. Noha hatalmas adósságot halmozott fel a beavatkozásoknak köszönhetően, csaknem 30 ezer dollárt, vagyis 6,8 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki eddig, és állandó anyagi gondjai vannak, mégis úgy éri, megérte. "Amikor úgy nézek ki, mint Kimmy, úgy érzem, megállíthatatlan és érinthetetlen vagyok. (...) Erősnek érzem magam ... magabiztosabb lettem és jobban szeretem magam."

Hasonlóan nyilatkozott egy 30 éves, texasi nő is, aki kislánya születése után nem érezte jól magát a bőrében. A 30 éves nő úgy döntött, hozzányúl a megtakarításához, és 25 ezer dollárt fizetett azért, hogy jobban hasonlítson az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-re. A hatórás műtét során mellimplantátumokat ültettek be neki, zsírleszíváson esett át, átszabták az orrát és botox kezelést is kapott.

"Abszolút az ő döntése volt" - idézi a férjét, Ericet a Huffington Post, aki megjegyezte, hogy ő nem erőltette a plasztikai műtétet, Lawrence különösebben nem hozza lázba.

Kitty orvosa a lapnak elmondta, hogy a nő kérése korántsem egyedi. Rengetegen fordulnak hozzá azzal, hogy olyan szájat szeretnének, mint amilyen Angelina Jolie-é vagy olyan melleket, mint amilyenekkel Scarlett Johansson vagy Megan Fox büszkélkedhet.

Az egyik fő motiváció a féltékenység

Rengeteg férfi szeretne hasonlítani az amerikai színészre
Rengeteg férfi szeretne hasonlítani az amerikai színészre
Yves Herman / Reuters

Nem csak a nők szeretnének példaképeikre hasonlítani. A férfiak egy része is szakemberhez fordul annak érdekében, hogy valamely ismert példakép arcát lássa viszont tükrében.

A 32 éves színész, Nicholas Ryan a Fél Nelson című filmben nyújtott alakítássért Oscar-díjra jelölt színészre, Ryan Goslingra szeretett volna hasonlítani, mert úgy gondolta, hogy ha úgy néz ki, mint ő, több esélye lesz Hollywoodban és persze a nőknél. Orvosa, Dr. Tim Neavin a Daily Mailnek azt nyilatkozta, az utóbbi időben egyre több férfi keresi meg őt Ryan Gosling fényképével. "Gosling arca olyan, amit én tökéletes mesterműnek nevezek, a csontok szerkezetének szempontjából" - mondja a szakember.

Nicolas is úgy véli, nem csak külsőleg, belsőleg is megváltozott a műtét után: "Nőtt az önbizalmam. Egészségesebben nézek ki" - mondta a színész, aki azt is elárulta, hogy a karrierje is beindult a beavatkozás után, egyre több tévéműsorba hívják.

"Amikor Justin Bieber híres lett, annyira féltékeny voltam a külsejére! Baba arca volt, ami nagyon tetszett" - mondta a Daily Mailnek a 33 éves Toby Sheldon, akinek 5 évébe és 100 ezer dollárjába került, hogy úgy nézhessen ki, mint a példaképe. A férfi maga is a zeneiparban dolgozik énekel és dalokat is ír. Nem is szereti kifejezetten Bieber muzsikáját. Mint mondja, a fiatalos külsejét irigyelte, nem a tehetségét. S noha most már sokkal boldogabb, mint néhány évvel ezelőtt, még hosszú út áll előtte, hogy külseje tökéletes legyen.

A sztárok is irigylik mások külsejét

Claire Leeson bálványa, Kim Kardashian rendszeresen használ botoxot, minden mást tagad, ugyanakkor a sajtó által megkérdezett plasztikai sebészek úgy vélik, megnézve a régi és az újabb fotóit, valószínű, hogy megoperáltatta az orrát, a fenekét és a melleit is.

Angelina Jolie tagadja, hogy kés alá feküdt volna
Angelina Jolie tagadja, hogy kés alá feküdt volna
Mario Anzuoni / Reuters

Agelina Jolie szintén tagadja, hogy plasztikai műtéten esett volna át, ugyanakkor több orvos is azt nyilatkozta, hogy kizárt dolog, hogy az évek során magától változott volna meg ennyire a színésznő orra.

Ryan Gosling sem volt mindig kibékülve a külsejével, az egyik blogger alaposan szemügyre vette képeit, és feltűnt neki, hogy a színész orra megváltozott. Megkérdezte néhány plasztikai sebész véleményét, akik egyetértettek a hölggyel, szerintük is kés alá feküdt a színész, hogy orra kisebb és egyenesebb legyen, mint volt. Gosling nem reagált a pletykákra. 

Van azonban, aki nem szégyenli a műtéteket. Az Agymenőkből ismert Kaley Christine Cuoco a Cosmopolitan magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogy 18 évesen megnagyobbíttatta melleit, és mint mondja, ez volt élete legjobb döntése.

Jennifer Aniston az orrát műttette meg, és botoxot is használt,  Mickey Rourke arca pedig teljesen megváltozott a '80-as évekbeli külsejéhez képest. Operációit sohasem tagadta, az eredménnyel ő maga sem volt mindig elégedett, de megpróbálta humorral kezelni a helyzetet. Egyszer például a következőt nyilatkozta: "Láthatóan rossz emberhez fordultam azzal a kéréssel, hogy hozza rendbe az arcomat".

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.