54 ezer forintos bankjegy

Két nem létező, 54 ezer forintos címletű bankjeggyel fizettek egy idős embernek három birkáért a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón; a papírpénzt átadó fiatalember ellen csalás miatt indítottak eljárást.

Egy 17 éves kétpói fiatalember birkavásárlás miatt felkereste a 62 éves helyi lakost, meg is egyezett vele három állat megvételéről és a 108 ezer forintos árról - mondta el az ügyben eljáró Mezőtúri Rendőrkapitányság vezetője. Szakács László alezredes tájékoztatása szerint a vásárló két nap  múlva vitte a pénzt: két 54 ezer forintos bankjegyet adott át az idős embernek. A sértettnek nem tűnt fel semmi, eltette a bankókat. Amikor a postán fel akarta azokat váltani, azt hitték, viccel, majd  látva, hogy nem tréfának szánta a kérését, közölték vele: ilyen  címletű fizetőeszköz Magyarországon nincs forgalomban.

A mezőtúri rendőrkapitány a pénzről elmondta: egy 20 ezer  forintos címletű bankjegyet alakítottak át 54 ezer forintossá. A  fénymásolással előállított papírpénzről már az első tapintásra  megállapítható, hogy silány minőségű.

A pénzből a csalónál tartott házkutatás során a rendőrök további  23 darabot találtak, valamennyinek megegyezik a sorozatszáma. A  fiatalember azt vallotta, hogy az 54 ezer forintosokat egy hulladékgyűjtő telepen találta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.