50. évfordulójára készül a Rolling Stones - de hol van Jagger?

Jövőre immár 50. évfordulóját ünnepli a Rolling Stones. A jubileumi koncertet és esetleges turnét azonban beárnyékolja Keith Richards és Mick Jagger személyes ellentéte.

E hónapban Keith Richards együtt zenél majd cimboráival, Ronnie Wooddal és Charlie Watts-szal egy londoni stúdióban - írja a Rolling Stone magazin.

–Egy kicsit újra együtt játszunk, mivel már vagy 3 vagy 4 éve nem csináltuk. Nem feltétlenül próbálni akarunk, vagy írni valamit, egyszerűen csak összefutunk. Ez egy jó kezdet: én, Charlie és Ronnie. Mick-et is várjuk, és biztos vagyok benne, hogy ő is előkerül majd, de egyelőre most még csak zúzunk egyet. – nyilatkozta a lapnak Keith Richards.

A közös zenélés hátterében azért több van, mint puszta zúzás, hiszen a zenekar készül a jövő évi 50. évfordulójára. Sokáig azt rebesgették, hogy a jubileum alkalmából az együttes turnézni indul, azonban ezt később cáfolták, mindenesetre az a hír járja, hogy az 50. évforduló alkalmából a szervezők őket akarják felléptetni a 2012-es Londoni Olimpia megnyitóján is.

Felmerül a kérdés: Jagger miért nem zenélget egykori zenésztársaival, miért kell arra várni, hogy felbukkanjon? Nos, Keith Richards tavaly ősszel megjelent, Life című önéletrajzában meglehetősen leplezetlenül írt Jaggerről és férfiasságáról, ami nem érintette túl jól az énekest. Ráadásul Mick Jagger néhány hónapja dobta piacra új lemezét Superheavy nevű zenekarával.

Új koncertre és turnéra tehát még várni kell a rajongóknak, azonban november 21-én megjelenik az 1978. július 18-án, Texasban készített koncertfelvétel. A Some Girls Live in Texas négy különböző formátumban lesz elérhető: DVD-n, Blu-Ray-en, illetve különleges kiadással is készülnek, DVD+CD és Blu-Ray+Cd kombinációban is megvásárolható lesz.

A felvételen számos dal hallható a Some Girls című albumról, amely a legnagyobb példányszámban elkelt sorlemezük lett. Nem csak ez az egyetlen lemez, melyet újra kiadnak, Richards elmondása szerint ez csupán a kezdet: újra ki szeretnék majd adni az 1968-as Beggars Banquet-et és a '69-es Let It Bleed-et is.

50 éves lesz a Stones.
Rolling Stones band members Keith Richards (2nd L), Mick Jagger (2nd R), Ronnie Wood (L), and Charlie Watts smile as the group arrives at the premiere of the documentary film "Shine A Light", directed by Martin Scorsese about the Rolling Stones, in New York March 30, 2008. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.