400 négyzetméteren lángolt a tornaterem

Megfékezték a lángokat a székesfehérvári Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornatermében. A tűz mintegy négyszáz négyzetméteren pusztított, de a lángok a tantermekre nem terjedtek át - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken az MTI-vel. Az önkormányzat a tornatermet a lehető leggyorsabban felújítja. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzben senki sem sérült meg.

 

Tájékoztatásuk szerint tornaszerek és a tornaterem fa tetőszerkezete kapott lángra csütörtök éjszaka. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári és a pétfürdői hivatásos tűzoltók fékezték meg, hat járművel.

Az oltás az utómunkálatokkal együtt öt órán át, péntek hajnalig tartott. A tetőszerkezet mélyebben izzó részei miatt a cserépfedést is meg kellett bontani.

A tűz keletkezési okát vizsgálják.
A káresetet követően péntek reggel helyszíni bejárást tartott a város, a Szakképzési Centrum, valamint a középiskola vezetése. Az elsődleges felmérések alapján kiderült, a tűzben megrongálódott épületrészben a tetőszerkezet két főtartójának cseréjére lesz szükség.

A helyreállítási munkálatok az előzetes számítások szerint több tízmillió forintba fognak kerülni, melyet az önkormányzat finanszíroz. Ezenkívül felvetődött, hogy a helyreállítás során az intézmény tornatermében korábban tervezett felújítási munkálatokat is elvégeznék, ennek költségét szintén az önkormányzat fogja biztosítani.

A munkálatok azonnal megkezdődhetnek és a cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül be is fejeződjenek.

A rendkívüli helyzetre tekintettel a környező iskolák, valamint a Vodafone Sportcentrum, a SZÜV Zrt. és a Cutler Gym and Fitness felajánlották segítségüket, miszerint termeikben lehetőséget biztosítanak a tornaórák megtartásának, valamint a nyitott tornatermek program foglalkozásainak. Így hétfőtől az iskolában már a megszokott rend szerint fognak zajlani a tanórák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.