31 év után élve került elő egy gyilkosság áldozata

Egy rablás kapcsán, véletlenül bukkantak rá a német rendőrök egy 31 éve eltűnt (akkor) egyetemista lányra, akinek megölését állítólagos gyilkosa még be is ismerte. 

Egyetemi kollégiumából tűnt el 1984-ben az akkor 24 éves Petra Pazsitka. A fiatal nőt öt évvel később hivatalosan is halottnak nyilvánították. Egy, a közelben történt gyilkosság elkövetője pedig egy tizenéves lányén kívül beismerte az ő megölését is – számolt be a BBC

Egy közelmúltbeli rablás kapcsán azonban a rendőrség a ház lakóinak vizsgálatakor rábukkant egy 55 éves nőre, akinek hamis személyi igazolványa volt. Az asszony a kérdésükre elmondta, hogy hamis személyazonossággal él, a valódi neve pedig Petra Pazsitka.  

Az észak-németországi Braunschweig városa – ahol Pazsitka informatikát tanult – rendőrségének szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a nő nem kívánja felfedni a kilétét.

„Csak egy keveset mesélt az eltűnése hátteréről és arról, hogy miért hagyott hátra mindent annak idején” – mondta Joachim Grande.

„Azonban azt mondta, hogy elhatározta és tudatosan készült rá.” 4000 német márkát vett le a bankszámlájáról, hogy új életet kezdhessen, és kulcsot adott az egyik évfolyamtársának a lakásához, hogy etesse a madarait.

Pazsitka anyját és bátyját sokkolta a hír, hogy a nő él. A család szeretne kapcsolatba lépni Petrával, ő azonban nem akarja látni a rokonait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.