Bőrgyatya a plafonig: 2500 Lederhosen egy boltban

Most még az is felhúzza a Lederhosent, aki egész évben nem. A ma kezdődött müncheni Oktoberfesten kaszál nagyot az a bolt, ahol 2500 darabos bőrnadrág-kollekcióból lehet választani - akár mobiltelefonosat is.

 bőrből jut elég Herbert Lipahnak. A müncheni illetőségű férfi ugyanis a Lederhosenwahnsinn (Bőrnadrág-őrület) elnevezésű, s a tradicionális bajor férfi viseletre specializálódott ruházati szaküzlet tulajdonosa.

A bőrnadrágnak amúgy most van igazán szezonja Münchenben. Szeptember ma kezdődött a hagyományos Oktoberfest: a Theresienwiese-t elborító sörsátrakban és vurstliban valamit magára adó hímnemű látogató bőrnadrágban jelenik meg.

Lipah egyébként szenvedélyes bőrnadrág-gyűjtő is, több mint 2500 darabos kollekciójában akad százötven éves modell is. A legolcsóbb száz eurótól indul, de egy igazán míves darab több ezer eurót is kóstálhat. A férfi egyébként halad a korral, már tíz évvel ezelőtt olyan modellt kínált, amelyen volt speciálisan mobiltelefonra szabott oldalzseb.

Aki kiváncsi rá, itt megnézheti.

Aki pedig azt akarja látni, mi folyik az idei Oktoberfesten, az kattinson a képgalériánkra. Óriási sörök, dús keblek és bőrnadrágok minden mennyiségben.

Herbert Lipah, owner of the traditional clothes shop 'Lederhosenwahnsinn' (Lederhosen crazy) arranges one of his 2,500 pairs of second-hand and new leather trousers in Munich September 16, 2010. Lipah, who has collected leather trousers over the past
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.