Szénszálas ajtó passzívházba

Alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházak szigorú hőtechnikai előírásait is teljesíti vékony mérete ellenére a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Alig tíz centiméteres ajtólapvastagsága kimagasló műszaki jellemzőkkel társul, szénszálas díszítése különleges megjelenést kölcsönöz.

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a meglepően vékony, három- vagy négyrétegű, kívül-belül biztonsági üvegbetéttel ellátott hővédő üvegezésű és rendkívül jó hőszigetelő képességű (U=0,45 W/m2K) Th ermoCarbon ajtó. Az impresszív értékek eléréséhez az alumínium ajtólapokat poliuretán keményhabbal töltik ki, és belül elhelyezett szárnykerettel szerelik. A nagy hatékonyságú hő- és hanggátat képező szárnykeretprofi l anyaga szén- és üvegszál erősítésű kompozit, ami ütésállóságot, merevséget és nagyfokú mechanikai szilárdságot is ad az ajtónak. Az alumínium ajtótok is hőhídmentes kialakítású, és háromszoros tömítés (körbefutó dupla tömítés, valamint a lábrésznél a szél és vihar ellen védelmet nyújtó kiegészítő kefetömítés) járul hozzá a kimagasló hőszigetelő képességhez.

A csúcstechnológiához passzoló dizájn része a szénszálas díszítés, a süllyesztett alumíniummarkolat és alumínium- vagy nemesacél kilincsek, illetve a rejtett elhelyezésű pántok. A biztonságot kilenc ponton záródó automata, távirányítható zár biztosítja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.