Zenés játék a betűkkel

Bemegy-e a zene a fejedbe?Beeeee! Beeeee! – csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett.

A lányom minden kedvenc új játékát és könyvét szereti azonnal bevinni az óvodába is, hogy megmutassa ottani barátainak. Ez az első szűrő, amin ha átmegy az ajándék, még csak a gyors sikerteszten vizsgázott jól, ha azonban még napok múlva is érdekli a dolog, akkor lehet kijelenteni: a minőség-ellenőrzésen is jól szerepelt. Bíró Eszter Állati zenés ABC-je hibátlanul vizsgázott, rendszeresen meghallgatjuk, sőt táncolunk is rá otthon. Ordít az egészről, hogy az alkotók jól ismerik a gyerekeket, tudják,mi a vicces számukra, és mit tudnak könnyen megjegyezni, megszeretni.

Az állatokat rejtő ládából például a több betűvel is előcsalogatható elefánt (á-val: áláfánt, i-vel: ilifint, o-val: olofont, u-val: ulufunt) nemcsak mókás, hanem mesterien tanító is, megismerteti a betűket, sőt a szótagokat is érthetővé teszi.

A Birkadal, amelyben a birkakórus mindenre azt feleli, hogy beeeee, beeeee, ugyancsak telitalálat, a gyerekek már első hallásra be tudnak kapcsolódni az éneklésbe. Bíró Eszter énekesnőt – akit színészként is sokan ismerhetnek – két gyereke ihlette az óvodásoknak szánt kiadvány elkészítésére. Szerencsénkre.

A nagylemezhez szép könyv is jár, benne a dalok szövege és ábécés poszter, no meg a könyv hátsó lapjain néhány kérdés a tartalomhoz kapcsolódóan, az állatokról. Szép, időálló ajándék lehet minden óvodásnak.

 

I!

CÍM: Állati zenés ABC

ZENESZERZŐ: Födő Sándor „Fodo”

DALSZÖVEGEK: Hegyi György

RAJZOK: Vácz Péter

ÉNEK: Bíró Eszter, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, MR Gyermekkórus

Födő Sándor és Bíró Eszter
Födő Sándor és Bíró Eszter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.