Így jártam anyátokkal - a recept működik

A recept adott volt: végy öt fiatalt, tedd őket New York szívébe, fő helyszínként adj meg egy lakást és egy bárt, majd írj sok-sok poént. A Jóbarátok készítőinek ez egyszer már bejött, az Így jártam anyátokkal című tévésorozat pedig azt bizonyítja, hogy a recept működik.

A sorozatban öt, közel harmincéves fiatal humoros mindennapjait kísérhetjük figyelemmel, a Jóbarátokkal ellentétben viszont itt akad egy szereplő, aki nagyobb hangsúlyt kap a többieknél. Ted Mosby 2030-ban meséli gyerekei nek, hogy miként ismerkedett meg anyjukkal. Vagyis majdnem azt, a sorozat ugyanis azelőtt játszódik, hogy megismerte volna. Az idáig vezető viszontagságos, de legfőképpen mulatságos és komikus útról szól a széria.

Ted Mosby kezdetben legjobb barátjával, Marshall Eriksennel és annak menyasszonyával, Lillyvel él együtt New York szívében. Egy napon, miközben Ted a nagy ő-re vadászik, megismerkedik a kanadai tévébemondóval és tinisztárral, Robinnal, aki innentől a csapat részévé válik. A baráti körhöz tartozik még a talán legszórakoztatóbb karakter, a mindig elegáns örök agglegény, Barney Stinson. Így alkot egy egészet a szórakoztató ötös, akiket bár nem túl neves, de mindenképpen tehetséges színészek alakítanak.

Ted Mosbyt Josh Radnor játszsza. Az amerikai színésznek máig ez a legnagyobb szerepe és tegyük hozzá, sikere is. Josh kezdetben a Welcome to New York című sorozatban, a Már megint egy dilis amcsi filmben és az Esküdt ellenségekben kapott csak kisebb jeleneteket, később azonban már játszott a Vészhelyzetben, a Sírhant Művekben és az Amynek ítélve című sorozatban is.

A Marshall Eriksent alakító Jason Segel igazán sokoldalú személyiség: a színészkedés mellett zenél és ír is. Filmszerepei között van a Svihákok – A nyúl viszi a puskát, az SLC Punk!, az A humor forrása és az Egy hulla a szobatársam. 2007-ben szerepelt a Felkoppintva című filmben, majd 2008-ban ő játszotta a főszerepet a Lepattintva című moziban.

FOTÓ: COMEDY CENTRAL

Mielőtt a Robin Scherbatskyt alakító Cobie Smulders színész lett volna, modellként dolgozott. Első szerepét a Jeremiah című sci-fiben alakította, majd számos sorozatban, így például az L-ben is játszott. Első állandó szerepét az ABC csatorna Elveszett legendák kalandorai című sorozatában kapta.

A magyar nézők számára talán Alyson Lee Hannigan (ő Lily Aldrint formálja meg) lehet a legismertebb. A színésznő először Buffy, a vámpírok réme című sorozatban bukkant fel, az ismertséget pedig az Amerikai pite első három része hozta meg neki.

A sorozat legizgalmasabb karakterét, Barney Stinson figurájátNeil PatrickHarris öltöttemagára, aki amellett, hogy színész, énekel és bűvészkedik is. Ő volt a 63. Tony-gála, és a 61. Primetime Emmy-gála házigazdája, 2010-ben pedig meglepetés-előadóként lépett fel a 82. Oscar-gálán, ahol a nyitódalt énekelte. Ebben az évben két Emmy-díjat is hazavihetett, a Time magazin pedig beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. Amellett, hogy Harris volt a Spike’s Video Game Awards házigazdája, majd a 65. Tony-gálát is ő vezette, 2011-ben csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán.

Az Így jártam anyátokkal című sorozatban alakított figurája az egyik legszórakoztatóbb az ötös csapatból. Barney Stinson nemcsak a munkahelyén, hanem mindenhol, még az ágyban is öltönyt visel, és soha nem akar megállapodni. Örök agglegényként él, aki nemhogy szabályokat, de egész szabályrendszereket állít fel a barátságról és a „nőcskékről”. Pontos munkáját még barátainak sem árulja el, csak a sorozat közepén derül ki, hogy bankban dolgozik. Hivatásának tekinti, hogy másoknak is segítsen a csajozásban, ezért is lesz Ted szárnysegédje, annak minden tiltakozása ellenére.

Az Így jártam anyátokkal 2005-ben debütált az amerikai CBS csatornán, 100. részét 2010. január 11-én sugározták. Jelenleg a hetedik évadot vetítik, melyet még egy biztosan követmajd. A hét évad során olyan sztárok is felbukkantak a sorozatban, mint például Britney Spears, Katie Holmes, Jennifer Lopez vagy éppen Heidi Klum.

ÖLTÖZZ KI NAP

A sorozat egy olyan őrületet indított útjának, mint a Nemzetközi Öltözz Ki Nap, melyet október 13-án tartanak. Ezen a napon minden rajongónak öltönyt kell viselnie, függetlenül attól, hogy éppen mit csinál vagy hol van éppen akkor. A sorozat szerint a mindig elegáns Barney Stinson életfilozófiája ez, véleménye szerint, ha valaki kiöltözik, annak minden sikerül. A Nemzetközi Öltözz Ki Napot 2011-ben harmadjára rendezték meg. A kezdeményezés népszerűsége már-már a törülközőnappal vetekszik. Utóbbit május 25-én rendezik meg Douglas Adams sci- író emléke előtt tisztelegve. A rajongók és tisztelők ezen a napon – ahogy azt a Galaxis útikalauz stopposoknak kimondja – mindenhol maguknál tartják törülközőjüket.

ADATLAP

CÍM: Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother)

ÉVADOK SZÁMA: 7

EPIZÓDOK SZÁMA: Évadoktól függően 20-24.

AHOL LÁTHATÓ: Comedy Central

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.