Játékos kiemelés

A stílusos ékszer legalább annyira öltöztet, mint egy jó ruha. Egy eltalált kiegészítő azon túl, hogy kiemeli a női arc szépségét, fel is hívja rá a figyelmet. Épp ezért érdemes odafigyelni, mikor milyen fülbevalót viseljen az ember.

A mai fülbevalótrendekre is az a jellemző, ami az összes többi ékszerre: legyen nagy és látványos. – Mindegy, hogy kerek vagy hosszúkás, a lényeg, hogy legyen benne egy kis mozgás, játékosság – avat be a divatos fülbevaló rejtelmeibe Panyi Zsuzsi.

A fiatal szentendrei iparművész az üveg szenvedélyes rajongója. Minden egyes ékszere és tárgyamind színében, mind anyagában gondosan megválogatott minőségi üvegekből áll. Panyi Zsuzsira a letisztult, modern darabok jellemzőek. Elsősorban saját stílusát tartja szem előtt, és azt ötvözi az aktuális trendekkel.

– Amikor ékszereket készítek, leginkább a divatos színeket és méreteket veszem fi gyelembe – mondja. Minden egyes fülbevalót több színben is legyárt, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Szemes Nóra személyi stylist szerint a színek, a minták, az anyagok és a stílusok kavalkádja jellemző mostanában. Főleg a fémbizsuk vannak divatban ezüst, arany vagy óarany színekben, de az üvegből és fából készült ékszerek is reneszánszukat élik.

Ékszert nem az aktuális trendekhez, hanem a személyiséghez, a ruhatárhoz és az arcformához érdemes választani.
Ékszerek

Mire kell figyelni fülbevaló-választás során? Panyi Zsuzsi szerint a legjobb, ha a nők a ruhájukkal harmonizáló, egyetlen domináns ékszert emelnek ki – ez lehet fülbevaló, gyűrű vagy nyaklánc. A többi kiegészítőnek színben és stílusban ehhez kell passzolnia jóval visszafogottabb „tálalásban”. Így elkerülhető, hogy az ember a túlzsúfoltság érzését keltse.

– Ne az aktuális trendekhez, hanem a saját személyiségéhez, a ruhatárához és nem utolsósorban az arcformájához válasszon ékszereket, így persze fülbevalót is – mondja Szemes Nóra. Az ovális arcformához szinte minden fazon illik, az ilyen arccal rendelkező hölgyek bátran viselhetik a legváltozatosabb formájú és méretű darabokat is. Egyaránt jól áll nekik a nagy kör alakú, a csepp alakú és a kisebb, visszafogottabb fülbevaló is.

A hosszúkás arcúaknak kerülni kell a lógós darabokat, mert azok nyújtják az arcot. Számukra ideális a kör, négyzet vagy háromszög alakú fülbevaló, ezáltal ugyanis szélesebbnek tűnik az arcuk. A kerek arcformánál a kerek, illetve kis fazonok kerülendők, helyettük a vékony, hosszan lelógó darabok javasoltak. Találó választás egy kirívó, nagyméretű geometrikus alakzat, de nem kör alakú. Szögletes arcformánál az ívesebb fülbevalók mutatnak jól.

2011-ben leginkább a színes, lógó darabok a nyerők. Vásárlásnál nem árt körültekintőnek lenni. Fontos, hogy az adott fülbevaló illeszkedjen az ember stílusához, és ne vonja el a figyelmet a viselőjéről. Olyat kell választani, amelyik akkor válik élővé, amikor felveszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.